Timişoara, desemnată “cel mai dinamic oraş al României”

Distincţia a fost acordată în cadrul Galei Forbes ”Best Cities Awards”

Timisoara Piata VictorieiTimişoarei i-a fost acordat recent premiul pentru cel mai dinamic oraş din România, în cadrul unei gale organizate de revista Forbes România. În plus, într-un clasament al  oraşelor din România care oferă cadrul propice mediului de afaceri, Timişoara s-a clasat pe primul loc, devansând Capitala.

 

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a participat la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, la decernarea de către prestigioasa revistă Forbes a premiilor pentru anul 2013.

În cadrul Galei ”Best Cities Awards”, Timişoara a fost desemnată drept oraşul cel mai dinamic din România, fiindu-i recunoscute astfel oraşului, potrivit aprecierilor edilului, meritele de oraş dinamic, stabil, în care economia merge bine şi în care rata şomajului se situează la doar 1,7%, reprezentând cel mai scăzut nivel din România.

Totodată, în topul ”Forbes 40 cele mai bune oraşe pentru afaceri” pentru 2013, Timişoara s-a situat pe locul întâi, devansând Capitala, dar şi oraşele Cluj şi Ploieşti.

La Gala ”Best Cities Awards” au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din marile oraşe ale României, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

“În Timişoara, oraş aflat pe primul loc în ”Forbes 40 cele mai bune oraşe pentru afaceri”, serviciile şi industria sunt ramuri economice în plină ascensiune, stimulate de facilităţi acordate de autorităţi, dar şi de accesul la infrastructura dezvoltată din Europa de Vest”, au apreciat reprezentanţii revistei Forbes în evaluarea făcută Timişoarei.

Topul întocmit de revista Forbes a fost realizat pe baza mai multor criterii, ponderea decisivă fiind atribuită facilităţilor acordate de administraţia locală pentru stimularea investiţiilor şi susţinerea infrastructurii de afaceri.

Alte criterii semnificative care au stat la baza întocmirii clasamentului au fost: produsul intern brut regional, produsul intern brut pe cap de locuitor, câştigul salarial mediu net, şomajul şi nivelul investiţiilor străine, în vreme ce alt set de criterii s-a referit la existenţa infrastructurii, stocul rezidenţial, polii de afaceri, facilităţile educaţionale cu impact pe piaţa muncii şi deschiderea manifestată de reprezentanţii autorităţilor locale faţă de investitori.

“Am fost onorat şi extrem de fericit să primesc, pentru Timişoara, premiul «Cel mai dinamic oraş», ca o recunoaştere a tot ce se întâmplă la ora actuală în oraşul nostru drag. Mulţumesc revistei Forbes, mulţumesc colegilor din primărie care trag alături de mine, mulţumesc firmelor care implementează proiectele şi mulţumesc timişorenilor că înţeleg şi suportă vicisitudinile schimbării în bine în forţă a Timişoarei, prin cele 100 de şantiere existente în oraş”, a declarat edilul Timişoarei, Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email