Timişoara dă startul sezonului “Bucurie în mișcare 2019”

Primăria Timișoara anunţă startul seriei de evenimente reunite sub sloganul Bucurie în mișcare care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Evenimentele “Bucurie în mișcare”, organizate de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România, au loc în 4 și 5 mai, între orele 10.30 – 21, în Parcul Copiilor, din Timişoara

Sâmbătă, 4 mai, vor fi demonstrații de dans sportiv și balet, zumba, kangoo, sport pe scaun, inițiere în mersul pe picioroange şi câteva demonstraţii susţinute de Beatrice Olaru, câștigătoarea Exatlon România.

Duminică, 5 mai, copiii vor învăța să-şi relaxeze mușchii cu Masaj Kiku și să se tonifice folosindu-se de propria greutate, vor fi inițiaţi în Bachata şi vor asista la demonstrații antrenante de tango, kick-box și aikido.

Pe parcursul ambelor zile vor fi puse la dispoziția amatorilor de mișcare un panou de cățărare și spații amenajate pentru mini-fotbal, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ștafete, tenis cu piciorul, badminton, volei, schi pe asflat/iarbă, slow biking, circuit cu obstacole. Cei care se înscriu în competițiile selectate vor putea participa la tombola cu premii “Carnețelul de mișcare”.

Bucurie în mișcare le oferă părinților și profesorilor posibilitatea ca, prin metoda SportAnalytik, să testeze gratuit înclinația copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani către un anumit sport. Dezvoltată în cooperare cu Universitatea Charles din Praga, metoda este utilizată, în acest moment, în peste 16 țări pentru a-i ajuta pe copii să-și găsească sportul preferat. Înscrierile se fac la fața locului în amândouă zilele de festival, la cortul SportAnalytik.  Iată cum arată agenda celor două zile de festival:

Evaluare abilități fizice copii – SportAnalytik; panou  de cățărare, mini-fotbal, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, ștafete, tenis cu piciorul, badminton, volei, circuit cu obstacole pentru cei mari și pentru cei mici, tombola cu premii Carnețelul de mișcare.

După Timişoara, următoarele festivaluri Bucurie în mișcare vor avea loc la Craiova și Roman, în 11 şi 12 mai, la Galați și Arad, în 18 şi 19 mai, la Râmnicu Vâlcea, în 25 şi 26 mai, la Constanța, Reșița și Târgoviște, în 1 şi 2 iunie, la Bacău și Satu Mare, în 8 şi 9 iunie, şi la Sighetu Marmației și Alexandria, în 15 şi 16 iunie.

Asociația 11even a organizat seria de evenimente Bucurie în mișcare pentru a contribui la comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite: „Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).”

Programul Bucurie în mișcare, mai spun reprezentanţii Asociației 11even, s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

Lansat în 2012, programul Bucurie în mișcare înseamnă acum evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email