Timişoara City Marathon rescrie istoria orașului, prin alergare

A doua ediție Timişoara City Marathon are loc anul acesta în 28 octombrie  și invită comunitatea locală la curse de alergare cu dificultate diferită, organizate pe trasee cu valoare istorică, turistică și de conectare cu trecutul orașului.

 

Inspirat de Descălecatul prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, cea de a doua ediţie a maratonului Timişoara City aduce în atenția publicului un moment istoric care a marcat evoluția comunității și a orașului. Astfel, anunţă organizatorii, participanții sunt invitați să fie cavaleri, prinți, soli.

„Timişoara City Marathon ne spune că diferențele dintre noi sunt cele care fac comunitatea noastră foarte valoroasă. Sunt alergători care vor parcurge 42,2 km în cursa de maraton. Sunt alergători care vor parcurge doi kilometri în crosul Timișoara 2021. Fiecare experiență va întregi acest eveniment și fiecare participant va dărui energie tuturor celorlalți, indiferent de capacitatea sportivă pe care o are. Invităm publicul să participe, să construim o comunitate și să ne arătăm împreună dorința de a susține și de a dărui orașului. Alergarea este o formă prin care putem face acest lucru într-un mod plăcut”, spune Valentin Mureșan, coordonatorul evenimentului.

În cadrul Timişoara City Marathon vor fi șase curse de alergare:

  • Maratonul Cavalerii Cetăţii by Flexik Automation, 42.2 km
  • Semimaratonul Eugeniu de Savoya by Alpha Bank, 21 km
  • Crosul Batalionul Banat by Visma, probă individuală de 5.5 km
  • Crosul Poarta Forforosa by Haufe, probă individuală de 10.5 km
  • Ștafeta Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km
  • Crosul Timișoara 2021, probă individuală de 2 km.

Cursa de maraton este o provocare pentru alergători, datorită traseului în linie dreaptă pe care îl au de parcurs. Startul se va da în apropierea localității Otelec, pe pista de biciclete de pe malul canalului Bega, la un kilometru de granița cu Serbia. Participanții vor avea la dispoziție 5 ore și 30 de minute să ajungă în Piața Libertății, anunţă organizatorii. Celelalte curse se vor desfășura pe trasee din Timișoara, în zone istorice și cu traversarea unor parcuri.

La cursa de 2 km sunt invitați să se înscrie familii cu copii, persoane fără antrenament fizic, dar interesate să sprijine evenimente care își propun să coaguleze comunitatea.

Timişoara City Marathon este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura, o comunitate de alergători și voluntari care promovează alergarea pentru îmbunătățirea sănătății, a performanței intelectuale și a calității vieții.

Print Friendly, PDF & Email