Timișoara, capitală europeană a culturii, oficial din februarie 2023

Foto: Timişoara 2023

Timișoara devine oficial capitală culturală în februarie 2023. Anul viitor la Timişoara vor fi organizate aproximativ 30 de evenimente pe săptămână, fiind așteptați în jur de 2.500 de oameni de cultură, din țară și din străinătate.

 

Timișoara preia titlul de capitală europeană a culturii în weekemd-ul 17-19 februarie 2023. Deschiderea oficială înseamnă concerte și performance-uri, cu invitați precum Taraf de Caliu, Impex, Implant pentru Refuz & prietenii, pianistul Joep Belving, artista hip-hop din Ucraina Alyona Alyona, Jay-Jay Johnson sau Félix Lajkó & Vołosi.

Iubitorii de artă pot alege, în același weekend, instalația audio-vizuală a Alinei Pintilie și retrospectiva Victor Brauner. Garnizoana din Piața Libertății va fi și ea galerie de artă, iar în Piața Victoriei va „răsări” o grădină verticală, o instalație urbană de mari dimensiuni creată de un atelier de arhitectură din Barcelona. Va avea loc și un spectacol de dans aerian al celor de la Voalá Project. Bastionul Theresia, Palatul Ștefania, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, toate vor avea de spus câte o poveste.

“În cele trei zile sunt programate peste 50 de evenimente și expoziții, care vor pune în lumină vecinătăți și comunități diverse, în mai multe cartiere al orașului, nu doar în zona centrală. Pentru că Timișoara Capitală Europeană a Culturii ne aparține tuturor, indiferent unde locuim și indiferent de genul de artă în care ne regăsim”, spun reprezentanţii Centrului de Proiecte Timişoara 2023 care se ocupă de programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, alături de peste 200 de operatori.

Programul cultural integral pentru weekend-ul de deschidere oficială a anului în care Timișoara devine oficial capitală culturală poate fi citit la acest link.

Print Friendly, PDF & Email