Timișoara-București, cea mai frecventată rută aeriană internă, în 2019

Foto: Aeroportul Timişoara

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara-București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor față de anul 2018, anunţă oficialii Aeroportului Internaţional Timişoara.

 

Anul trecut, ruta Timișoara-București a înregistrat o creștere de 8,4% comparativ cu anul 2018, ajungând la peste 444.000 de pasageri transportați. Media de pasageri per zbor a fost, în 2019, de 109 pasageri/zbor, cu 9,8% mai mult decât în 2018. Astfel, spun reprezentanţii Aeroportului Timişoara, conform datelor Institutului Național de Statistică, ruta Timișoara-București a devenit cea mai frecventată destinație internă din România.

Creșterea traficului intern de pasageri pe această rută, declară directorul aeroportului Timişoara, Daniel Idolu, este o dovadă a faptului că „activitățile economice dintre cei mai importanți poli economici ai României, respectiv Regiunea de Vest a țării și București, sunt într-o permanentă dezvoltare. Acest lucru ne arată și faptul că între cetățeni se desfășoară nu doar relații comerciale, ci și un schimb de experiențe culturale, educaționale și profesionale.”

Print Friendly, PDF & Email