Timișoara-București, cea mai frecventată destinație internă pe Aeroportul Internațional Timișoara

Traficul aerian de pasageri de pe Aeroportul Timişoara înregistrează, pe primele şase luni ale anului, o creștere cu 12,2% față de aceeași perioadă a anului anterior, adică 225.120 de pasageri, iar ruta Timișoara-București a fost cea mai frecventată destinație internă.

 

În primele şase luni ale acestui an, ruta Timișoara-București a înregistrat o creștere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungând la un număr de 219.466 de pasageri transportați în primele șașe luni, anunţă conducerea instituţiei. Această rută a devenit astfel cea mai frecventată destinație internă din România.

În același timp, a crescut și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara-Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la sau de la București, poziționează Aeroportul Internațional Timișoara pe locul al doilea, în clasamentul national, prima poziţie fiind ocupată de Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România, în timp ce locul al treilea, de Aeroportul Cluj-Napoca.

Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni”, declară directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email