Timișoara, aşezată pe harta internațională a maratoanelor

Primul maraton din țară organizat de o universitate va avea loc la Timişoara. Evenimentul își pune Timișoara pe harta internațională a acțiunilor sportive de gen.

 

Liberty Marathon, o inițiativă a Universităţii de Vest din Timișoara în parteneriat cu Cisco, va avea loc în 2 iunie. Maratonul se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență.

„Liberty Marathon pornește la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici, liberi. «Running Starts Inside» e sloganul care va canaliza energiile tuturor celor care vor participa, alergători experimentați, tineri sau copii aflați la prima experiență de alergare la un maraton”, transmit reprezentanţii UVT.

Categoriile de cursă Liberty Marathon sunt: competitive şi cronometrate şi noncompetive şi necronometrate.

La cele competitive sunt trei secţiuni: Liberty Marathon: 42 km, timp limită şase ore, marele premiu fiind în valoare de 2500 de lei, Semimaraton: 21 km, timp limită trei ore, marele premiu în valoare de 1500 de lei şi Cros: 8,4 km, timp limită o oră și zece minute, marele premiu în valoare de 1000 de lei.

Cursele noncompetitive au două categorii: Family și Kids.

Potrivit organizatorilor, viziunea Liberty Marathon este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport: „Orașul din România sinonim cu libertatea va încerca să întărească o percepție câștigată fără drept de apel: alegerile individuale sănătoase duc la schimbarea mai amplă pe care vrem să o vedem în jur: în școală, în oraș, în țară, în lume.”

Rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea, declară că acest eveniment a fost gândit din dorința de coagulare a comunității locale în jurul conceputului de stil de viață sănătos, astfel încât el să devină un punct de reper în ceea ce privește acțiunile de gen, iar în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să facă parte din oferta principală a orașului. „Suntem prima universitate din țară care organizează un maraton și ne dorim ca acțiunea să fie un exemplu și pentru alte instituții în ceea ce privește implicarea în societate”, mai spune Marilen Pirtea.

Înscrierile se fac online, pe site-ul www.libertymarathon.uvt.ro.

Print Friendly, PDF & Email