Timişoara are pistă de biciclete până la graniţa cu Serbia, de-a lungul Begăi

Pista de cicloturism BegaO pistă de biciclete de 37 de kilometri a fost construită de Administraţia Bazinală Banat, de-a lungul canalului Bega, între Timişoara şi graniţa cu Serbia, printr-un proiect european de peste 2,34 de milioane de euro. Un proiect care inclide şi achiziţia de biciclete.

 

Administraţia Bazinală de Apă Banat anunţă finalizarea unei piste de biciclete pe coronamentul digului canalului Bega, între Timişoara şi graniţa cu Serbia, aceasta urmând să fie dată în folosinţă în luna martie.

Pista are o lungime de 37 de kilometri, iar acolo vor fi puse la dispoziţie şi 30 de biciclete care vor putea fi împrumutate gratuit de cei care doresc să parcurgă acest traseu. Astăzi, transmit reprezentanţii ABAB, începe achiziţia acestor biciclete, care vor putea fi împrumutate gratuit timp de cinci ani, probabil pe bază de buletin. Bicicletele, mai spun oficialii ABAB, vor putea fi închiriate de la o singură staţie, amplasată la capătul dinspre Timişoara al pistei.

Acestea este un proiect pe care ABAB îl implementează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin, din Republica Serbia. Un proiect finanțat din fonduri europene de peste 2,34 milioane de euro, în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Republica Serbia, care are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional și promovarea cooperării transfrontaliere romano-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ.

Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, în aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncțiunea cu pista de biciclete a orașului, realizată de către Primăria Timișoara, și continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la frontiera cu Serbia. „În acest proiect partenerii sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenianin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încat pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenianin”, declara recent Mihaela Madăr, managerul de proiect.

Pentru siguranța bicicliștilor și a lucrărilor hidrotehnice, circulația cu autovehicule pe dig este interzisă, în caz contrar, amenzile fiind cuprinse, conform Legii Apelor 107/1996, între 6.500 şi 7.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email