Timişoara ar putea intra în Guinness Book “cu.podu”

Apa poluat cu pet-uri42.000 de pet-uri au stat, în 2011, la baza ridicării unui brad de Crăciun, în Lituania. Un record intrat în Guinness Book. Acum, EcoStuff România vrea să ridice, la Timişoara, cea mai mari construcţie din pet-uri din lume

 

Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru este cauzat în principal de depozitarea ilegală şi necontrolată a deşeurilor în zonele inundabile şi în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deşeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundaţiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile şi lacurile din România şi din întreaga lume.

“cu.podu” este un proiect iniţiat de EcoStuff Romania şi presupune ridicarea în Timişoara a celei mai mari construcţii din pet-uri din lume. Reuşita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puţin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea iniţial. Construcţia va fi ridicată între 3 şi 5 Iunie, urmând ca odată inaugurată de Ziua Mondială a Mediului să fie accesibilă pentru două săptămâni”, spune Radu Rusu, reprezentant EcoStuff.

Acesta fiind un proiect unic în lume, de mare anvergură, EcoStuff speră să implice cât mai mulţi voluntari, organizaţii şi companii. Astfel, în tot acest timp iniţiatorii îşi doresc să organizeze cât mai multe evenimente conexe – ateliere, workshopuri, concerte, street art etc. EcoStuff îi invită pe toţi cei care doresc să se implice sau să organizeze un astfel de eveniment să le scrie pe office@ecostuff.ro. “Ajută organizatorii să adune cele 100.000 de pet-uri – adu-le curate, neturtite şi cu dop în fiecare zi între orele 18 – 20, «La Capiţe», vizavi de Universitatea de Vest din Timisoara, începând de luni, 5 mai”, lansează Radu Rusu invitaţia.

Organizatorii mai caută o soluţie şi parteneri şi pentru realizarea structurii de rezistenţă a podului precum şi una pentru iluminatul artistic al acestuia.

Print Friendly, PDF & Email