Timişoara a primit certificate de destinaţie favorită pentru business

Timişoara a primit azi, la Londra, fanionul Europe Business Assembly, care o certifică drept destinaţie favorită pentru business.

Timisoara de sus Foto eyeinthesky

Primăria Timişoara este inclusă într-un program de investiţii pentru sprijinirea creşterii rapide a oraşelor şi regiunilor şi de sporire a atractivităţii investiţionale, derulat de Adunarea Europeană pentru Afaceri (AEA), din Oxford. În cadrul acestui program, “Promovarea a oraşelor viitorului”, potenţialul economic şi investiţional al oraşului sunt analizate de experţi care, în baza lor, evidenţiază principalele destinaţii pentru afaceri.

Participând la acest program, Timişoara a fost automat inclusă în categoria destinaţiilor principale pentru investiţii în registrul AEA şi atestată prin Certificatul de Destinaţie Principală pentru Investiţii. Timişoara a primit azi, la Londra, acest certificate şi fanionul Europe Business Assembly.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că intrarea în acest program aduce oraşului o serie de beneficii. Unul dintre ele este suportul managerial pentru proiectele de investiţii, pe siturile oficiale ale AEA și ale partenerilor săi, în revista online The Leader Times and The Socrates Almanac, în cursul prezentărilor privind orașele atractive pentru investiţii, ca parte a misiunii economice și Summiturilor AEA. Un alt beneficiu este reprezentat de posibilitatea organizării, la Timişoara, a unor summituri și întâlniri naţionale, regionale și internaţionale pentru afaceri, cu participarea experţilor și specialiștilor AEA, a reprezentanţilor elitelor de afaceri, investitorilor, politicienilor, autorităţilor, city-managerilor și oamenilor de știinţă. Atragerea atenţiei unor lideri regionali și mondiali de companii, de instituţii bancare și financiare, a comunităţilor de afaceri asupra Timişoarei, în vederea dezvoltării unor proiecte și a implementării de programe pentru creșterea economic a orașului şi a regiunii, este un alt beneficiu, afirmă oficialii Municipalităţii timişorene.

Clasarea ca destinaţie principală AEA, mai spun aceştia, oferă Timişoarei o evaluare mai uşor de înţeles a situaţiei orașului și o ajută să adere la evaluarea experţilor globali de la Universitatea Oxford și din alte universităţi de vârf. „AEA colaborează cu lideri și experţi de top în diverse domenii, care sunt angajaţi să elaboreze o evaluare integrală a situaţiei economice a orașului şi a regiunii și, de asemenea, să evalueze nivelul de atractivitate economică și potenţialul investiţional”, transmite Biroul de Presă al Primăriei Timişoara.

CRITERII DE CLASARE: poziţionarea economică și geografică, potenţialul resurselor naturale, otenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale și industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie și accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică și știinţă, tabilitatea politică, portofoliul de programe de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, mecanismele de protejare a investiţiilor, existenţa în regiune a unor preferinţe investiţionale, zone economice libere și teritorii cu prioritate de dezvoltare.

Print Friendly, PDF & Email