Timișoara a intrat în scenariul verde

Foto: Eye in the Sky

Cu o rată de infectare covid de 1,4 la mia de locuitori, Timișoara a intrat de azi în scenariul verde, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

Astfel, de duminică, 9 mai, în Timișoara autoritățile permit relaxarea unor restricții impuse în ultimele săptămâni, după cum urmează:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele două săptămâni);
  2. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare este permisă, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele două săptămâni);
  3. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele două săptămâni).
  4. Activitatea sălilor de jocuri este în continuare restricționată indiferent de rata de infectare;
  5. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele două săptămâni), în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi al ministrului Sănătăţii;
  6. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane;
  7. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie;

Aceste măsuri se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de mâine 09.05.2021, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții. Activitățiile suplimentare permise de mâine în aceste localități sunt următoarele:

  1. Operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la orele 21, pe toată durata săptămânii (fiind ridicate restricțiile de weekend).
  2. Circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22 fără restricții, pe toată durata săptămânii (fiind ridicate restricțiile de weekend).
  3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătății.

Prefectul de Timiș, Nemeth Zoltan, anunță că aceste activități sunt permise cât timp Timișoara are o incidență cumulată mai mică sau egală cu 1,5 la  mia de locuitori. Dacă este mai mare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să constate această depășire în termen de 48 de ore, în vederea punerii în aplicare a unor restricții pentru o perioadă de 14 zile. „Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori”, declară Nemeth Zoltan.

Acesta le mulțumește timișenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultima perioadă față de restricțiile impuse: „Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Timișoara și în județul Timiș. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă.”

Print Friendly, PDF & Email