Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii se deschide cu spectacole pentru toate vârstele

Foto: Eye in the Sky

Deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un adevărat weekend pentru întreaga familie. Pe 17-19 februarie, publicul este așteptat cu zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevărat timp împreună.

 

Vineri, 17 februarie, de la ora 19, în Piața Unirii are loc un spectacol aer liber, pentru toate vârstele, care include concerte de muzică electronică, rock și tradițională reinterpretată, un spectacol video, iar pentru cei mici, spectacolul de acrobații aeriene Muaré Experience.

Spectacolele Păpuși gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, și pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17.

În zilele de 17, 18 și 19 februarie, între orele 10 și 17, va avea loc XR Show Spotlight Heritage Timișoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timișoara) care includ demonstrații de fizică și  experimente de chimie care promit să împrietenească publicul cu știința.

Pe data de 18 februarie, la Uzina de Apă Industrială şi și la Stația de Tratare a Apei Urseni sunt organizate vizite ghidate, jocuri și ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. La acestea vor participa şi scriitorii Ramona Miza şi Robert Șerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13, are loc proiecția animației pentru copii Manou, aventuri în zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeași oră, Aventurile lui Pil.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara invită vizitatorii mari și mici să observe orașul dintr-o perspectivă nouă, de la înălțimea schelei pline de vegetație care se înalță în Piața Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14, cei interesați se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri și povești în Cartierul Fabric.

Pentru mai multe detalii, poate fi acceast acest link. https://opening.timisoara2023.eu/program/.

 

Print Friendly, PDF & Email