Timișenii, invitaţi să facă propuneri privind finanţarea din bugetul CJ Timiş, a unităților de cult

Foto: Spotlight Timişoara

Consiliul Județean Timiș a lansat, astăzi, în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar, din bugetul local al județului Timiș, unităților de cult.

 

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la această adresă.

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 6 martie, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, sau la Registratura CJ Timiş.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris, tot până în 6 martie, de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică.

Potrivt legii, sprijinul financiar se poate acorda pentru completarea fondurilor proprii ale unităților de cult, fonduri destinate construirii ori reparării bisericilor sau restaurării picturilor. De asemenea, se alocă bani pentru conservarea și întreținerea bunurilor de patrimoniu, pentru construirea, amenajarea și repararea așezămintelor de asistență socială și medicală ale unităților de cult, precum și pentru construirea și repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult. Se poate acorda sprijin financiar și pentru construirea și repararea sediilor unităților de învățământ teologic, proprietate a cultelor recunoscute.

 

Print Friendly, PDF & Email