Jurnal de campanie al Partidului Mișcarea Populară Timiș

Timișenii, bătaia de joc a autorităților

Roxana Iliescu intalnire electoratLucrări supraevaluate, oameni care trăiesc la limita subzistenței, locuri de joacă pentru copii, lăsate în paragină, și grave probleme de fond funciar. Sunt probleme descoperite de candidații PMP la Consiliul Județean Timiș, în timpul celor mai recente vizite în localităţile rurale din judeţ. Reprezentanții PMP se declară revoltați de disprețul cu care au fost tratați timișenii de politicienii care s-au perindat la putere și care și-au urmărit doar propriile interese, fără să le pese de oamenii simpli.

 

“La Știuca, se impune refacerea fondului funciar, din cauza problemelor majore generate de funcționari corupți, renegocierea sau rezilierea contractului cu Aquatim, total dezavantajos pentru comunitate și atragerea de investitori străni”, declară Roxana Iliescu, candidatul PMP la Consiliul Județean Timiș. Roxana Iliescu se arată revoltată și de maniera în care sunt cheltuiți banii publici. În orașul Făget, spre exemplu, a discutat cu zeci de oameni care se plâng că lucrările contractate de Primărie sunt supraevaluate: “Nu există transparenţă în cheltuirea banului public. Administratia actuală a spus «nu» absorbției de fonduri europene. În satele aparținătoare, Băteşti, Begheiu Mic, Bichigi, Brăneşti, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupâneşti, Povârgina şi Temereşti, nu există apă potabilă, canalizare și current. Rușine!".

Condiții grele în care își duc traiul timișenii nu sunt doar în mediul rural, ci și în marile orașe. În Lugoj, de exemplu, în secolul XXI, chiriașii din zona Mondial trăiesc în condiții precare. Au fost uitați de autorități. Nu au de unde să bea apă, pentru că apa care curge la robinete nu este potabilă, nu au drumuri asfaltate, iar copii trebuie să meargă pe jos o oră pentru a ajunge la școală. Sunt 800 de suflete cărora oamenii politici le-au întors spatele, dar la care revin din patru în patru ani, pentru a le cere din nou votul și pentru a-i minți că le vor oferi un trai mai bun. Mizeria, nevoile și sărăcia lucie în care trăiesc rămân singura realitate pe care o cunosc. În aceste condiții, supărarea oamenilor pe autorități este justificată, mai ales acum, în plină campanie electorală, când exponenții acelorași partide se perindă prin fața lor cu fel de fel de promisiuni fantasmagorice. Tot în contextul aproprierii alegerilor, timișenii reclamă un adevărat val de persoane cărora autoritățile le facilitează acordarea vizelor de flotant.

Print Friendly, PDF & Email