Tesla, un nou reprezentant al asociațiilor de proprietari din Timișoara

Federația Asociațiilor de Proprietari Tesla este o nouă structură care se doreşte partener de dialog social cu reprezentanţii administrației publice locale și ai furnizorilor de utilități.

 

Federația Asociațiilor de Proprietari Tesla este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce reprezintă asociațiile de proprietari din Timișoara. Scopul organizației este acela de a crește calitatea vieții timișorenilor în condominii.

„Aparent, administrarea imobilelor pare o activitate simplă, dar nu este deloc așa. De la administrarea și gestionarea spațiilor comune (poduri, case ale scărilor, curți etc.) până la modul în care se încasează fondurile pentru reparații și cum se chletuie acești bani, dar și obligativitatea legală de implicare a proprietarilor în repararea unei fațade, ca să dăm numai unele din cele mai frecvente motive de discuții în condominii, se știe, administrarea imobilelor și conviețuirea socială urbană este intensă”, spun reprezentanţii Federației Asociațiilor de Proprietari Tesla.

Aceştia susţin că Tesla intervine răspunzând provocărilor inerente care apar în viața locatarilor care trăiesc în imobile cu mai multe apartamente și familii şi oferă consultanță directă și permanentă, prin experți certificați, pentru rezolvarea problemelor – de la accesarea fondurilor și consultanță în întocmirea dosarelor pentru anveloparea blocurilor, până la reprezentanță juridică în litigii.lor de condominii și președinților de asociații cursuri și seminarii de interpretare a legislației și a modificărilor legislative.

Deși la prima vedere, administrarea imobilelor pare o activitate simplă, nu este deloc așa, ținând seama de multitudinea de legi care au incidență asupra ei. (…) legi care atrag după ele o multitudine de reguli și obligații ce trebuie să fie respectate de către toate asociațiile de proprietari. (…) Pentru apărarea drepturilor asociațiilor de proprietari, dar și pentru îndeplinirea cu ușurință a obligațiilor ce derivă din lege, cea mai firească cale este o structură  reprezentativă de forță și de susținere în fața autorităților și a furnizorilor. Astfel, Federația Asociațiilor de Proprietari Tesla vine în întâmpinarea asociațiilor de proprietari”, declară Marius Amzulescu, vicepreședintele Federației Asociațiilor de Proprietari Tesla.

Federația Asociațiilor de Proprietari Tesla a demarat procedurile de încheiere a unor protocoale de colaborare cu reprezentații autorităților publice locale și cu furnizorii de utilități și cere să fie reprezentată, cu rol consultativ, în procesele de luare a deciziilor la nivelul municipiului Timișoara care au incidență asupra funcționării și organizării asociațiilor de proprietari.

Federația Asociațiilor de Proprietari Tesla invită cetățenii, cu sau fără funcții în relație cu asociațiile de proprietari ale imobilelor în care locuiesc, să semnaleze cele mai mari probleme cu care se confruntă pe pagina de Facebook, pe site-ul Federației Tesla sau prin e-mail, la adresa timisoara@federatiatesla.ro.

Print Friendly, PDF & Email