Teren dezafectat din zona Girocului, transformat în parcare

Foto: PMT

Locuitorii din zona străzii Martir Ioan Stanciu, din cartierul Girocului, vor beneficia de o parcare modernă cu 80-90 de locuri, spații verzi și arbori, platformă pentru pubele și adăpost pentru biciclete. Noua parcare va fi construită în locul unui teren dezafectat care aparține Primăriei Timișoara. Construcțiile aflate în acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate pentru a elibera spațiul pentru timișoreni.

 

„De lipsa locurilor de parcare mi-au vorbit jumătate din locuitorii cu care m-am întâlnit în noiembrie 2023, în Girocului. Este o problemă reală pentru conducătorii auto, pentru pietoni și chiar și pentru curățenia pe străzi sau praful care se formează când spațiile verzi devin zone noroioase. Le-am spus și lor atunci: aici realizăm o parcare. Am semnat dispoziția de demolare, începem în cel mai scurt timp să dăm jos niște ruine și să amenajăm locuri de parcare în loc. În Girocului mai avem o zonă vizată unde să intervenim”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit Municipalităţii, parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton și se află la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori și accese pietonale pentru locuitori. Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, urmând ca echipele Primăriei Timișoara să înceapă lucrările cât mai curând.

Print Friendly, PDF & Email