Teren al Primăriei Timişoara, transformat ilegal în curte privată

Terenul de pe Calea Aradului, din proprietatea Municipalităţii timişorene, folosit ilegal. Foto: PMT

O parcelă largă de spațiu verde aferentă tramei stradale de pe Calea Aradului a fost recuperată de Primăria Timișoara, în urma unei acțiuni ce a avut loc în această dimineață. Terenul de aproximativ 800 mp, aflat între imobilul cu nr. 63 de pe Calea Aradului și trotuar, fusese îngrădit și transformat în curte privată, iar accesul a fost restricționat pe domeniul public.

 

Dacă acum câteva săptămâni am vorbit despre o stradă transformată în curte privată, acum vorbim de spațiu verde transformat în parc privat. De fapt, terenul pe care azi l-am eliberat de garduri și l-am redat timișorenilor este exact porțiunea din bulevard unde în acte Primăria trebuia să amenajeze zonă verde. Iar această situație durează de vreo 15 ani”, spune primarul Dominic Fritz.

Edilul mulțumeşte echipei din Primărie „pentru munca minuțioasă, uneori de detectivi, pe care o face, luând la puricat dosar cu dosar” şi anunţă că acest proces de recuperare a proprietăților orașului devine normalitate în lunile și anii care vin

Administrația locală a demolat gardul care restricționa accesul la domeniul public pe Calea Aradului nr. 63-65 și o platformă de beton, amenajată ca parcare privată aferentă imobilului situat pe Calea Aradului nr. 61, care a fost, la rândul ei, îngrădită.

Urmează ca spațiul verde să fie curățat, eliberat de gard viu şi să fie amenajat un acces pietonal, pentru ca zona să fie valorificat pentru timișoreni

Municipalitatea reaminteşte că toate construcțiile ilegale ridicate pe terenul orașului sunt desființate pe cheltuiala contravenienților, potrivit legislației în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email