Terapie multisenzorială pentru copii autiști, la Timişoara

terapie-copil-autistCasa Faenza a inaugurat azi o cameră pentru terapie multisenzorială destinată copiilor autiști.

 

Camera pentru terapie multisenzorială „Kiwanis” este un proiect susţinut de Kiwanis, care presupune dotarea cu echipamente de terapie senzorială în cadrul Centrului de zi pentru copii autiști din cadrul Asociației Casa Fenza, din Timișoara, și asigurarea de training specializat la o instituţie din Marea Britanie, pentru un terapeut din cadrul asociației.

Beneficiarii camerei de stimulare multisenzorială vor fi copiii cu autism, cu deficienţe senzoriale, cu dificultăţi perceptuale sau disfuncţii de integrare senzorială. În jur de 150 de copii, anual.

Camera multisenzorială, explică reprezentanţii Casei Faenza, stimulează dezvoltarea senzorială (auz, văz, gust, miros, atingere), coordonarea ocul-motorie, cauză-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului şi relaxarea, fiind un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte conştientă şi comportamentele pozitive ale copiilor.

Valoarea proiectului este de 18.000 de euro, din care 9.000 sunt finanțați de către Fundația Internațională Kiwanis, iar restul, de Asociaţia Casa Faenza.

Kiwanis Timișoara este o filială a Kiwanis Internaţional, o organizație a cărei misiune este de a sprijini copiii. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape zece milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor.

Kiwanis Timișoara a fost înființată în 2012 şi desfăşoară mai multe proiecte pentru în folosul copiilor din Timiş, printre care proiectul de modernizare a Secției de Terapie Intensivă și a Secţiei Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, unde echipamentele donate sunt în valoare de peste 25.000 de euro, înfiinţarea de laboratoare IT în şcolidin mediul rural şi Atelierul de educaţie complementară.

Asociația Casa Faenza este o organizație nonprofit susținută de Primăria Timișoara, care își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de zi pentru copii autişti.

Print Friendly, PDF & Email