Tenorul Stefan von Korch, pe scena Operei Române din Timişoara

Stefan von Korch. Foto: Arhivă personală

Tenorul Stefan von Korch urca pe scena Operei Române din Timişoara, în 14 februarie, interpretând un rol în opereta Văduva veselă.

 

Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj (rolul Camille de Rosillon – n.r.) este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere”, spune Ştefan von Korch.

Regia artistică, decorul şi costumele operetei Văduva veselă, de la Opera Română din Timişoara, poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de dirijorul invitat Hermann Szabolcs. În alte roluri îi regăsim pe Octavian Vlaicu (Mirko Zeta), Crina Vezentan (Valencienne), Cristian Rudic (Danillo), Mihaela Marcu (Hanna Glavari), Mircea Dan Petcu (Vicontele Cascadă) şi Dan Patacă (Raoul de St Brioche). Spectacolul va avea loc pe 14 februarie, de la ora 19.

Cu o carieră în ascensiune, pe plan intern şi internaţională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera I Puritani, de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

La  nivel naţional, tenorul Ştefan von Korch a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0, regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în Capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival 2023.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu în 27 de oraşe din China.

 

 

Print Friendly, PDF & Email