Teatrul Național Timişoara încheie stagiunea cu două premiere

Capcaunii sacri Foto Adi PiclisanTeatrul Național pregăteşte ultimele două premiere ale stagiunii. Care vor fi jucate în zilele următoare.

 

Miercuri, 29 iunie, de la ora 19, la Sala 2 este programat spectacolul Căpcăunii sacri, după Pascal Bruckner. O comedie sarcastică, în care ironia, umorul și ferocitatea se împletesc cât se poate de strâns, spun reprezentanţii TNT. Căpcăunii sacri este o adaptare pe care Sabin Popescu, în dublă calitate de scenarist și regizor, o face „basmului filosofic” lui Pascal Bruckner, plasând povestea căpcăunului care experimentează abstinența culinară în lumea în egală măsură adevărată și fictivă a Hollywood-ului.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Victor Manovici, Călin Ionescu, Laura Avarvari, Valentin Ivanciuc, Bogdan Spiridon, Iuliana Crăescu, Florin Ruicu, Flavius Retea și Constantin Tovarnițchi. Echipa de creație este completată de Zsolt Fehervári, care semnează scenografia, Ilie Stepan – muzica, Alin Radu – coregrafia, Lucian Matei –  video design și Florian Putere – light design.

Snur luni seara Foto Adi PiclisanCea de a doua premieră, care va încheia stagiunea 2015 – 2016, se este anunţată ca un spectacol al maximei sincerități. Vorbește cu mine este o întâlnire eliberată de constrângerile personajului, o întâlnire între actori și publicul lor, anunţă reprezentanţii TNT. Scenariul, semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia, propune un altfel de spectacol: experiment, confesiune, dialog – un joc. „Un joc uneori  dureros de delicat, aproape brutal alteori, un joc a cărui miză este leacul pentru noul (și vechiul) «mal de siècle»: comunicarea”, mai spun rerezentanţii Naţionalului timişorean. Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Ștefan Caraman, Geanina Jinaru-Doboș, Lorena Lupu și de actorii care alcătuiesc distribuția – Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr. și Amalia Huțan –, iar versurile cântecelor îi aparțin lui Călin Stanciu Jr. Scenografia este semnată de Geta Medinski, un artist a cărui carieră teatrală este legată indisolubil de Teatrul Național, iar sound designul este semnat de Horea Crișovan.

Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”.

Print Friendly, PDF & Email