Teatrul Naţional din Timişoara încheie stagiunea 2016-2017 cu o premieră

Teatrul Naţional din Timişoara încheie stagiunea 2016-2017 cu un spectacol, în premieră națională: Rambuku, de Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan și unul dintre cei mai jucați autori europeni ai ultimilor ani.

 

După succesele din anii trecuți cu Viața e vis, de Calderón de la Barca, și Meteorul, de Fr. Dürrenmatt, regizorul Mihai Măniuțiu revine la Teatrul Național din Timișoara cu spectacolul Rambuku. Din echipa de creație mai fac parte Anca Măniuțiu, care semnează  scenariul, coregrafa Andrea Gavriliu, scenografii Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume) și light-designerul Lucian Moga.

Muzica spectacolului este semnată de Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude. Distribuția îi reunește pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea, Andrea Gavriliu, Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Rambuku, anunţă reprezentanţii Teatrului Naţional din Timişoara, este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției – al tuturor emoțiilor – și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea  supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși: „La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea.”

Spectacolul, care va fi ultima reprezentație a actualei stagiuni, este programat sâmbătă, 15 iulie, de la ora 19, la Sala 2 a TNT.

Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, de pe str. Mărășești nr. 2, și Agenția „Sala 2”, din Parcul Civic), de marți până sâmbătă, între orele 11-19, sau online pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email