Teatrul Maghiar din Timişoara pune în scenă un musical bazat pe un film al lui Lars von Trier

Următoarea producție la Teatrul Maghiar din Timișoara, a patra premieră din stagiunea 2017-2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor danez Lars von Trier, Dansând în noapte.

 

Scenariul filmului lui Lars von Trier, Dancer in the Dark, a fost adaptat pentru musical de către Patrick Ellsworth, din Statele Unite, fiind jucat cu mare succes pe scenele din toată lumea. În primăvară, acesta va fi jucat şi la Teatrul Maghiar din Timișoara, care anunţă că au început repetițiile.

Aflat la al doilea proiect regizoral la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, după spectacolul Ultima mutare, actorul- regizorul Kocsárdi Levente optează pentru o abordare complexă, folosind consecutiv mai multe spații de joc, alternând percepția spectatorilor și implicând publicul, care va face parte din poveste.

Drama urmărește destinul Selmei, o femeie îndrăgostită de musical, aproape oarbă, care își crește singură fiul și, în urma unor întâmplări nefericite, este arestată și condamnată la moarte. Selma va fi jucată de Magyari Etelka, din distribuție mai făcând parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului  Maghiar din Timișoara, Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Proiectul are o redutabilă echipă de cratori care îi reunește și pe compozitorul Vlaicu Golcea, arhitectul Mihai Donici, designerul Mihaela Crețescu, iar coregrafia este realizată de Cristina Lilienfeld, consultant Vava Ștefănescu”, spun reprezentanţii Teatrului Maghiar din Timişoara.

Premiera spectacolului va avea loc în 2 martie, spectacolul fiind tradus în limba română, printr-un sistem mixt, audio-video.

Print Friendly, PDF & Email