Teatrul Maghiar din Timişoara, la iFest şi Desire Central Station

afrim-detaliiTeatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara participă, zilele acestea, la Festivalul Interetnic de Teatru, de la Satu Mare, şi la Festivalului Internaţional Desire Central Station, din Serbia.

 

Festivalul Interetnic de Teatru IFESZT se desfăşoară în acest an la Satu Mare, în perioada 4 – 13 noiembrie. Din doi în doi ani, acest festival reuneşte teatrele minoritare din România, iar la această ediţie participă în premieră şi trupe alternative şi formaţii independente.

Trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timişoara, a pus în scenă, aseară, la Teatrul de Nord Satu Mare, Detalii naive, total lipsite de profunzime din viața și moartea unor spectatori, un spectacol în regia artistică a lui Radu Afrim.

Astăzi, va fi organizată o dezbatere despre spectacolul Teatrului Maghiar de din Timişoara, moderată de Ungvári Zrínyi Ildikó, profesor la Universitatea de Artă din Târgu Mureş, şi de Köllő Katalin, critic de teatru. „Valoarea festivalului constă şi în faptul că oferă un spaţiu de discuţie pentru teatrele comunităţilor etnice: vor fi prezentate 25 de spectacole în maghiară, germană, ebraică, romani”, transmit reprezentanţii Teatrului Maghiar din Timişoara.

Săptămâna viitoare, trupa Teatrului Maghiar va participa la a opta ediţie a Festivalului Internaţional Desire Central Station în Subotica, Serbia, cu spectacolul Opera cerşetorilor, în regia lui Kokan Mladenović. Acesta va fi pus în scenă luni, 14 noiembrie.

Specificul Festivalului Internaţional Desire Central Station, unul dintre cele mai importante festivaluri internaţionale în Serbia, este promovarea teatrului contemporan inovator.

La această ediţie vor participa teatre din Slovenia, Ungaria, Croaţia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Serbia şi România, reprezentată de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Print Friendly, PDF & Email