Teatrul Maghiar din Timișoara deschide stagiunea 2015 – 2016 cu „Opera cerșetorilor”

Opera cersetorilor Foto Biro MartonRegizori celebri și montări spectaculoase vor marca profilul unei stagiuni memorabile la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara, anunţă reprezentanţii acestei instituiţii, cu câteva zile înainte de începerea stagiunii 2015 – 2016

 

Stagiunea 2015 – 2016 va fi una plină la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, din Timișoara. Reprezentanţii acestuia anunţă că actorii au început repetițiile la un prim spectacol, montat de Mucsi Zoltán, actor-vedetă al companiei Arta Spectatorului, ale cărei reprezentații sunt mereu evenimente ce umplu sălile Teatrului.

Urmează producții regizate de Puskás Zoltán, Radu Afrim, Urbán András, Boris Lijesevic, Kocsárdi Levente și Molnos András Csaba. Printre altele, repertoriul nostru va fi completat cu un musical celebru, un spectacol de teatru documentar, un spectacol de păpuși și o coproducție. Iar lista rămâne deschisă surprizelor”, spune  Balázs Attila, directorul Teatrului. Primele spectacole jucate vor fi Opera cerșetorilor şi Testosteron.

Stagiunea va fi deschisă cu Opera cerșetorilor, un spectcaol regizat de Kokan Mladenovic, care va fi pus în scenă miercuri, 9 septembrie, ora 19, în Sala Mare. Acesta va ajunge și pe scena Festivalului Național de Teatru, în octombrie.

Pentru o seară cu Testosteron, mai spun reprezentanţii Teatrului Maghiar, publicul este aşteptat în Sala Studio miercuri, 16 septembrie, de la ora 19.

Apoi, la Festivalul de Arte Performative, între 20 și 26 septembrie, unde actorii de la Teatrul „Csiky Gergely” vor susţine spectacole de dans în Sala Mare.

La finalul lunii septembrie, actorii Teatrului Maghiar vor prezenta spectacolul Manipulări, în regia lui Bojan Jablanovec, la Festivalul „Ex Ponto”, din Ljubljana, Slovacia, pe 22 și 23 septembrie, şi la Zagreb, Croația, pe 24 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis