Teatrul German Timişoara joacă „Electra”, la Theaterstock

electra (o) Foto TGSTTeatrul German de Stat Timișoara a fost invitat să participe la prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Theaterstock, de la Bacău, cu spectacolul Electra.

 

Spectacolul Electra, după Euripide și Eschil, va fi pus în scenă duminică, 16 august, la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, anunţă reprezentanţii Teatrului German de Stat Timișoara. Spectacolul, produs de TGST în ianuarie, acum aflându-se la prima prezență festivalieră, va fi prezentat la Theaterstock alături de alte peste 100 de spectacole din 15 ţări, printre care Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie sau Canada.

 În rolurile principale, Electra și Oreste, evoluează doi dintre cei mai tineri actori ai TGST, Isa Berger și Harald Weisz, distribuția fiind întregită de Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe. Regia spectacolului poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie, decorul este semnat de Bartha József, costumele, de Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.

Aceeași montare, anunţă reprezentanţii TGST, a fost inclusă în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc în luna octombie 2015 la București. Reprezentația beneficiază de supratitraj în limba română.

Festivalul Theaterstock Bacău, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacău, în perioada 1 – 16 august, este cel mai recent festival de artele spectacolului din România şi cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art. Festivalul reuneşte 1.600 artişti din Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi România, acaparează întreg orașul și gestionează 35 de spații de joc. Theaterstock, văzut ca un eveniment cultural vast, „un Woodstock al lumii artistice”, este un proiect dedicat comunităţii locale şi naţionale şi, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art, după cum declară organizatorii.

 

Citeşte şi:

Naţionalul timişorean, invitat cu „Maria de Buenos Aires”, la Theaterstock

Print Friendly, PDF & Email