Teatrul German participă cu trei producții la Festivalul Național de Teatru

Niko Becker, în „Apres Ski”. Foto: TGST

În lista de spectacole selectate pentru ediţia din acest an a Festivalului Național de Teatru, Teatrul German din Timişoara se regăsește cu trei producții, spectacole care vor putea fi vizionate atât online în cadrul festivalului, cât și pe scena teatrului, în decursul lunii noiembrie.

 

Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire, în regia lui Eugen Jebeleanu, este o alternanță de scenele verbale si non-verbale, la intersecția dintre două mijloace, cel teatral si cel cinematografic, aspect care potențează spațiul scenic și redă perspective diferite ale personajelor, stărilor lor interioare si relațiilor dintre acestea. Regizorul și-a dorit să creeze un teatru al empatiei, care să vorbească despre intoleranță, vulnerabilitate, exploatare și creșterea naționalismului ca pericol civic dar și ca doctrină politică ce promovează discriminarea, excluderea și inegalitatea dintre oameni.

Après Ski – Liniște aici sus!, un concept de Niko Becker, este un one-man-show cu tânărul actor Niko Becker, care spune o poveste de iarnă diferită, o relatare la înălțime despre alegerile și compromisurile pe care le facem și care ne forțează să trăim o viață care nu ne aparține. Après Ski… este bobârnacul peste frunte care ne amintește cu câtă ușurință ne putem rătăci în mediocritatea plictisitoare pe care ne-o impune societatea de astăzi, și cât de ușor ne lăsăm distrași de la adevăratul scop al vieții – acela de a trăi.

V.I.P – Very Isolated Person, care le are în prim-plan pe Olga Török și Paula Lynn Breuer, este un spectacol care se agață și insistă să construiască un dialog cu publicul, după luni de zile în care orice comunicare cu teatrul, din pricina pandemiei, a fost întreruptă. Nina, din Pescărușul, și Olga, din V.I.P., sunt două actrițe-personaj care, fără a fi contemporane una cu cealaltă, își pun aceleași întrebări, atunci și acum, despre experiențele dureroase ale prezentului și despre incertitudinea viitorului.

Cele trei spectacole vor putea fi vizionate în regim online, după cum urmează: Après Ski… miercuri, 10 noiembrie, ora 17, pe www.fnt.ro,, V.I.P – Very Isolated Person, vineri, 12 noiembrie, ora 19.30, pe platforma Zoom, link de acces: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lX9cflFcTAyNUU4Q_hL9xQ, iar Katzelmacher…, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19.30, pe www.fnt.ro

În plus, cele trei producții vor putea fi vizionate și în regim live, pe scena Teatrului German, după următorul program: V.I.P – Very Isolated Person, miercuri, 10 noiembrie, ora 19.30, varianta scenică a spectacolului de Zoom, și duminică, 21 noiembrie, ora 19.30, Après Ski…, duminică, 14 noiembrie, ora 19.30, iar Katzelmacher…, vineri, 26 noiembrie, ora 19.30. Biletele pot fi achiziționata de la casieria Teatrului German sau de pe Eventim.

Festivalul Național de Teatru, organizat sub egida UNITER şi ajuns la cea de-a 31-a ediţie, se va desfășura în perioada 6 -14 noiembrie, doar online, pe www.fnt.ro. Programul evenimentelor conține spectacole din țară și străinătate, instalații vizuale, conferințe, prezentări de carte, secțiuni speciale, iar toate manifestările vor putea fi urmărite gratuit.

Print Friendly, PDF & Email