Teatrul ca rezistență lansează un nou Fanzin și un film de animație

Coordonatorii proiectului Teatrul ca Rezistență își propun să creeze o punte de comunicare între generații prezentând în premieră filmul de animație Cenzură, în care este ilustrată esența anilor marcați de control și supraveghere.

 

Filmul Cenzură, realizat de artista Laura Pop, poate fi viziona pe canalul de Youtube Teatrul ca Rezistență și pe pagina de Facebook a proiectului Theater as Resistance.

În același timp, coordonatorii proiectului anunţă lansarea numărului 5 al Fanzinului Teatrul ca Rezistență, dedicat de această dată teatrului independent din România, în speranța de a atrage atenția asupra celei mai inovatoare zone de creație teatrală, aflată în acest an într-o profundă criză. Acest număr se dorește a fi și un instrument de sensibilizare și advocacy: „Fanzinul va fi prezentat factorilor de decizie de la Ministerul  Culturii, primarilor și preşedinţilor de Consilii Jjudețene, scopul acestui demers fiind acela de a contribui la salvarea, măcar în ultima clipă, a companiilor independente de teatru din România.”

Laura Pop, originară din Sibiu, este regizoare de film de animație și animatoare. A studiat scenografia la UNATC, unde a absolvit un masterat de film de animație, în 2018, şi la ENSAD Paris. După lansarea filmului de absolvire, Monstrul, premiat la festivaluri din țară și din străinătate, a lucrat ca stagiar în studioul belgian Camera-etc, unde a regizat și animat al doilea scurtmetraj, Miroir. Laura Pop și-a continuat cariera artistică cu documentarul animat Moarte și a lucrat la diverse proiecte de animație atât în teatru, cât și în film.

Teatrul ca Rezistență este un proiect realizat de Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, parte a proiectului european Heritage Contact Zone, co-finanțat prin programul Europa Creativă, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023”, parte a Programului Cultural TM2023 din anul 2019. Proiectul este co-produs cu Auăleu Teatru Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email