Teatrele, Filarmonica și Opera din Timișoara se alătură activităților de promovare a candidaturii orașului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Teatrul National TimisoaraCele mai mari instituții publice de cultură din Timișoara s-au alăturat campaniei de informare „Cultura unește comunitatea”, derulate de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, în perioada 15 ianuarie – 31 martie, și susțin activitățile de promovare a candidaturii orașului pentru titlul Capitală Culturală Europeană în 2021.

Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, Teatrul de Păpuși “Merlin”, Opera Națională Română Timișoara și Filarmonica “Banatul” Timișoara s-au alăturat campaniei de informare și transmit date despre candidatură publicului care frecventează spectacolele și concertele organizate de aceste instituții, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Aceştia mai spun că peste 5.000 de materiale informative, pliante și broșuri, în limbile română, germană și maghiară, vor fi distribuite prin intermediul teatrelor, al Operei și al Filarmonicii. Astfel, fiecare persoană care va cumpăra un bilet la spectacol va primi și un pliant în care sunt prezentate informații despre programul Capitale Culturale Europene, despre etapele pe care Timișoara le are de parcurs până în anul 2021, dar şi despre modul în care timișorenii se pot implica și pot susține proiectul pentru ca acesta să fie unul de succes.

Prin intermediul acestor instituții de cultură, publicul timișorean este invitat să susțină orașul și să se informeze cu privire la această oportunitate unică pe care o avem în următorii ani. Soarta orașului pe termen mediu și lung este în mâna noastră, a comunității, prin urmare, o bună cunoaștere a programului de către cât mai mulți timișoreni e un pas important în pregătirea candidaturii. E timpul să ne unim în jurul acestei idei ca să obținem ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru comun”, spune Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Print Friendly, PDF & Email