„Te rog, mami, nu-mi lua viața!”

Marşul pentru viaţă a fost organizat pentru al şaptelea an consecutiv la Timişoara

Mars pentru Viata - 5„Să fim o voce pentru cei fără glas!” a fost genericul sub care s-a desfășurat Marșul pentru viață, care a avut loc sâmbătă, la Timișoara, cu o participare numeroasă. Timişoara s-a alăturat astfel celor aproape 40 de orașe din întreaga țară în care au avut loc, în zilele de 22 şi 23 martie, manifestări menite să celebreze viața și să reaşeze în prim-plan valorile familiei tradiționale.

 

Un eveniment menit să valorizeze viaţa

Momente de comemorare, dar și un marș menit să celebreze viața și valorile familiei creștine – acestea au fost câteva dintre reperele manifestărilor organizate de Asociaţia „Darul Vieţii”, la acest sfârşit de săptămână, în Timișoara.

Participanții la Marşul pentru viaţă desfăşurat sâmbătă la prânz la Timișoara și-au stabilit, ca de obicei, drept punct de întâlnire Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii”, din Parcul Carmen Sylva. Desfășurarea marșului propriu-zis, la care au participat reprezentanți ai tuturor cultelor, dar și persoane și organizații care militează pentru valorile tradiționale ale familiei creștine, măicuțe, femei și numeroși copii, a fost precedată de un moment de rugăciune, în fața Catedralei Mitropolitane, pentru sufletele celor peste 20 de milioane de prunci care nu au apucat să se nască, din pricina unei decizii unilaterale, cum este avortul. „Suntem un popor care a ucis un alt popor, și a sosit vremea să facem ceva pentru acești copilași, să promovăm viața nenăscută în România”, a fost o parte din mesajul pe care una dintre organizatoarele marșului, Gerda Chișărău, l-a transmis, referindu-se la cele peste 20 de milioane de avorturi care s-au făcut în România în ultimii 50 de ani.

Argumentând semnificaţia pe care organizatorii o acordă Marşului pentru viaţă, Gerda Chişărău a mai adăugat că mobilizarea masivă de care evenimentul a avut parte „reflectă implicarea lui Dumnezeu” şi a precizat că manifestarea, care se desfăşoară la nivel internaţional, „nu este concertată de nimeni, ci este rodul unui imbold care vine din interior”. „Oamenii conştientizează tot mai mult faptul că acest fenomen (avortul – n.red.) devine extrem de grav. În România, există o rată dublă a avortului faţă de media înregistrată în alte ţări europene. Singura ţară care ne depăşeşte este Rusia. Situaţia este îngrijorătoare, pentru că în felul acesta ne îndreptăm spre un colaps demografic şi social”, mai spune Gerda Chişărău. 

Mars pentru Viata - 13Mesajele afișate de participanți pe întreg traseul Marșului pentru viață, care a avut drept punct final Palatul Administrativ, au fost extrem de sugestive, numeroși dintre cei prezenți purtând pancarte pe care se puteau citi îndemnuri adresate femeilor, menite să le conștientizeze asupra consecințelor și implicațiilor grave ale avortului. „Avortul oprește o inimă care bate!”, se putea citi pe una dintre pancartele care avertizau asupra consecințelor dramatice ale opțiunii de a întrerupe cursul unei sarcini. În vreme ce, pe un alt panou, realizat simplu, în creion, se putea vedea silueta unei viitoare mame din pântecele căreia pruncul încă nenăscut întreabă retoric, împreunând mâinile, a rugăciune: „Cu alegerea mea cum rămâne?” Pe alte panouri purtate de participanții la miting stătea scris: „Te rog, mami, nu-mi lua viața!”, „Alege să fii mamă, nu criminală!” sau „Adevărații doctori nu ucid copilașii!”, dar şi un mesaj cu puternic conţinut emoţional adresat femeilor care consideră avortul o opţiune: „Un avort nu te face neînsărcinată, ci te face mama unui copil mort!”

Mesajelor menite să atenționeze asupra valorii vieții și asupra implicațiilor deciziei unilaterale venite din partea părinților li s-au adăugat și o serie de altele menite să atenționeze asupra primejdiei pe care o poate reprezenta o prea mare permisivitate socială față de manifestări considerate derapante de către exponenții valorilor creștine. Așa se face că, în fața Catedralei, mai mulți participanți la miting au afișat mesaje care militau în mod explicit împotriva dreptului cuplurilor homosexuale de a întemeia o familie: „God made Adam and Eve, not Adam and Steve. 1 Man + 1 Woman = Marriage Anatomically Correct!”.

Mars pentru Viata  Noua Republica - 14O parte semnificativă dintre mesajele care au fost transmise în Timișoara în timpul Marșului pentru viață, ediția 2014, au purtat însemnele unuia dintre partidele care militează asumat pentru respectarea valorilor tradiționale ale familiei creștine, Partidul Noua Republică.

Marșul pentru viață e o dovadă că, dincolo de pojghița de mucegai a politicii românești, societatea românească își regăsește busola morală și că un număr tot mai mare de oameni din România decid să-și exprime atașamentul față de familie și față de valoarea absolută a fiecărei vieți umane”, opinează Corneliu Berari, preşedintele Partidului N.R. Timiş. Care precizează şi că deschiderea către misterul vieții, așadar conceperea, nașterea și creșterea copiilor, reprezintă nu doar o opțiune personală, ci un angajament social de-o imensă valoare pentru viitorul națiunii române. 

Print Friendly, PDF & Email