Târgul Meşterilor Populari, la Timişoara

Targ mesteri populari la Muzeul Satului Timisoara 360 de meşteri populari din întreaga ţară specializaţi în prelucrarea lutului, a lemnului, osului, metalului, în realizarea de ţesături, măşti, podoabe tradiţionale, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale participă la Târgul Meşterilor Populari, organizat la Timişoara.

 

Deschiderea oficială a Târgului, organizat în zilele de 20 şi 21 septembrie şi de la care nu vor lipsi produsele gastronomice specifice satului românesc, va avea loc sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 10. Duminică, între orele 13 şi 14, va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor. Târgul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, va fi deschis publicului de cu o zi înainte, vineri, între orele 15 şi 20, iar sâmbătă şi duminică între orele 10 şi 20, anunţă organizatorii. Intrarea este liberă.

Totodată, Muzeul Satului Bănăţean Timişoara îi invită la un concurs foto pe toţi participanţii la evenimentul de la sfârşitul săptămânii. Cele mai bune fotografii realizate de vizitatorii Târgului Meşterilor Populari vor fi premiate cu obiecte tradiţionale, care pot fi văzute pe pagina de Facebook a Muzeului Satului Bănățean Timișoara .

Print Friendly, PDF & Email