Târgul de carieră de la Timişoara, pregătit să-şi deschidă porţile

Angajatori de topPeste 1.350 de oportunităţi de carieră, 40 de companii participante şi în jur de 5.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la cel mai mare târg de carieră din Timişoara. În perioada 14 – 15 martie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara va avea loc ediţia cu numărul 4 a evenimentului Angajatori de top.

Pentru cele peste 1.350 de poziţii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie să facă un candidat, este să intre în contul personal de pe www.hipo.ro, să selecteze iconiţa de descărcare CV BarCODE pentru Angajatori de top şi să îl printeze într-un exemplar.

Angajatori de top este o experienţă importantă pentru cei care sunt în căutarea unui job. Un astfel de eveniment adună într-un singur loc un număr semnificativ de companii care au deschise oportunităţi de carieră atât pentru profesionişti cât şi pentru studenţi şi absolvenţi. În urma centralizării informaţiilor a reieşit că 27% dintre job-urile disponibile sunt pentru candidaţii cu până la un an de experienţă, 61%  pentru tineri între unu şi cinci ani de experienţă şi 13% pentru candidaţi cu peste cinci ani experienţă.

Compania globală de consultanţă, tehnologie şi outsourcing vine la târg cu un număr considerabil de job-uri pentru noul centru de Business Process Outsourcing pe care îl deschide în Timişoara în această primăvară. Compania oferă oportunităţi de carieră în Finanţe – Contabilitate şi Resurse Umane, atât specialiştilor cu câţiva ani de experienţă în muncă, cât şi studenţilor şi absolvenţilor de facultate, vorbitori de limbi străine. Echipa Accenture vă aşteaptă la stand şi la două seminarii organizate sâmbătă, 15 martie. Aflaţi mai multe detalii aici: accenture.ro/timişoara”, transmit reprezentanţii Accenture.

Celor care intenţionează să participe la Angajatori de top Timişoara, organizatorii le recomandă să aibă în vedere câteva aspecte care îi vor ajuta să profite la maximum de această experienţă. Înainte de eveniment le recomandăm să îşi actualizeze CV-ul, asigurându-se că au menţionat în CV toate experienţele relevante pentru poziţiile la care vor să aplice. Să viziteze site-ul www.hipo.ro pentru a afla lista companiilor participante şi poziţiile deschise. Odată ce au aflat lista angajatorilor care vor fi prezenţi, să se informeze despre aceştia şi să-şi pregătească câteva întrebări pe care să le adreseze reprezentaţilor, la stand. Câteva astfel de întrebări pot fi: „Din câte etape este format procesul de selecţie în cadrul companiei dvs?”,  „Care sunt aşteptările pe care le aveţi de la un candidat care aplica pentru poziţia X”. 

„Important este că vizitatorii să aibă o atitudine deschisă şi să fie real interesaţi de ofertele propuse  de către angajatori. Mai mult decât atât, pentru noi contează că aceştia  să pună întrebări pentru a cunoaşte încă din fazele incipiente ale discuţiei dacă programul pe care îl oferim este ceea ce îşi doresc, şi, foarte important, să aibă un CV complet pe care să îl poată pune la dispoziţia angajatorilor”, spune Andreea Florescu, şef departament Resurse Umane al ProCredit Bank.

La capitolul sfaturi pentru participarea din timpul evenimentului, organizatorii  recomandă participanţilor să vină devreme. „Sfatul nostru este să opteze pentru o vestimentaţie business casual, ca şi cum ar participa la un interviu. Nu în ultimul rând le recomandăm vizitatorilor să participe la workshop-uri, deoarece în acest mod vor avea o şansă în plus de a interacţiona cu angajatorii, de a-i cunoaşte mai bine şi de a afla mai multe detalii despre companie”, spun organizatorii.

În cadrul târgului de carieră Angajatori de top Timişoara vizitatorii au ocazia să: participe la patru conferinţe şi 11 workshop-uri susţinute de companii precum: Movidius, Atos IT Solutions and Services, EY, Brainspotting, Infobest, Continental, Alcatel-Lucent, Accenture, Microsoft, Frontier Silicon, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele. Câteva dintre temele abordate în cadrul conferinţelor şi workshopurilor sunt: “Ce trebuie să ştii pentru o carieră de succes în industria Automotive”, “Care sunt cele mai căutate tehnologii în 2014?”, “Cum te pregăteşti pentru un proces de selecţie?”, “A journey into tax consultancy and external audit. Totodată, participanţii au posibilitatea să beneficieze de consiliere în carieră cu privire la modul de prezentare a CV-ului. La standul CV Clinic vor primi gratuit feedback din partea consultanţilor în resurse umane cu privire la modalităţile de redactare a CV-ului şi sfaturi despre cum îşi pot îmbunătăţit CV-ul pentru a atrage atenţia angajatorilor.  

Printre companiile prezente în această primăvară se numără Alcatel-Lucent, Movidius, Frontier Silicon, Atos IT Solutions and Services, Microsoft, RapidSolution Software, ProCredit Bank, Infobest, Digital Education, Continental, Valeo Lighting Injection, Lasting Software, buw, Accenture, McDonald's România, Toluna, EY, Sphinx IT, ACI Worldwide, Brainspotting, Adecco, Autoliv, Yazaki Component Technology, Faist Mekatronic, Naţional Instruments, Plexus, Business Partners. 

Evenimentul din această primăvară Angajatori de top Timişoara se bucură de susţinerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Facultăţii de Economie şi Administrarea afacerilor. 

Print Friendly, PDF & Email