Tarantino renunţă la filmul „The Hateful Eight”, după scurgeri de informaţii la Hollywood

Quentin TarantinoRegizorul Quentin Tarantino, care, în toamna anului 2013, a anunţat că va filma un nou western, fără să dea însă alte detalii, a renunţat la proiect în urma scurgerilor de informaţii referitoare la scenariu către agenţii de la Hollywood.

 

Regizorul Quentin Tarantino a spus că şi-a dat seama că este vorba despre o scurgere de informaţii când a început să primească telefoane de la agenţii de la Hollywood, care îi propu­neau să distribuie în film actorii repre­zentaţi de aceştia, conform bbc.co.uk, sursă citată de Mediafax.

Într-o declaraţie pentru site-ul deadline.com, Tarantino spune că a dat scenariul doar unui număr de şase persoane şi că se simte “foarte depri­mat” din cauza acestei întâmplări. “Am terminat scenariul, într-o primă formă, şi nu aveam de gând să încep filmările decât iarna următoare, peste un an”, a spus cineastul american, câştigător, în 2013, al unui premiu Oscar pentru sce­nariul westernului Django dezlănţuit, pe care l-a şi regizat.

Tarantino, în vârstă de 50 de ani, a precizat că plănuieşte acum să publi­ce o carte pe baza scenariului şi să reconsidere ideea realizării unui film abia peste câţiva ani. Regizorul a afir­mat că au fost doar trei actori cărora le-a înmânat scenariul: Michael Mad­sen, Bruce Dern şi Tim Roth.

Singurul despre care ştiu că nu a făcut acest lucru (să dea mai departe scenariul – n.r.) este Tim Roth. Unul dintre ceilalţi actori i-a permis agen­tului să îl citească, iar agentul respec­tiv l-a transmis mai departe tuturor de la Hollywood”, a precizat Tarantino.

Acesta a dezvăluit în toamna anu­lui 2013, în emisiunea de televiziune The Tonight Show, prezentată de Jay Leno, că noul său film va fi un western. Ulterior, acesta a anunţat că filmul ur­ma să se intituleze The Hateful Eight – probabil, o aluzie la westernul Mag­nificii şapte/ The Magnificent Seven, regizat de John Sturges, în 1960.

Deşi cineastul nu dăduse niciun detaliu despre distribuţie, surse din anturajul acestuia au afirmat că noul film urma să includă un rol scris pen­tru Christoph Waltz, actorul austriac re­compensat cu două premii Oscar pen­tru rolurile interpretate în cele mai re­cente două pelicule semnate de Quen­tin Tarantino – Django Un­chained şi Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Bas­terds. Django dezlănţuit a fost pelicula cu cel mai mare succes de box office din filmografia lui Tarantino, cu înca­sări de 425 de milioane de dolari în toată lumea.

Câştigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul Pulp Fiction din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor Pulp fiction şi Django Unchained, Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violen­ţa, opera sa cinematografică nu a înce­tat să entuziasmeze publicul, iar pelicu­lele sale Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, cele două filme din seria Kill Bill, Maşina morţii/ Death Proof, Ticăloşi fără glo­rie/ Inglorious Basterds şi Django dez­lănţuit/ Django Unchained au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Print Friendly, PDF & Email