Tango Malena Festival, patru zile de dans la Timişoara

Timp de patru zile şi patru nopţi, la Timişoara va avea loc, cel mai mare festival de tango din vestul ţării, numit “Tango Malena Festival”, care va reuni peste 250 de dansatori profesionişti şi amatori, din 30 de oraşe din ţară și din alte opt ţări.

 

Festivalul de tango de la Timişoara, Tango Malena Festival, aflat la a doua ediţie, se va desfăşura în perioada 31 mai – 3 iunie, la Clubul de Dans Palladium, de pe str. Cuvin, colţ cu str. Cornelia Sălceanu.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 31 mai, cu un concert de tango susţinut de orchestra Tanguango din Belgrad, alături de solistul Giacomo Medici din Italia, şi tot atunci va fi dat startul petrecerilor de tango, numite “milonga”.

Programul Festivalului include 13 sesiuni de pregătire individuală pentru pasionaţii de tango, în vederea aprofundării tehnicii acestui dans. De asemene, vor fi organizate şapte workshopuri susţinute de maeştri recunoscuţi în plan internaţional, campioni la diferite ediţii ale competiţiilor de tango: Csongor Kicsi (România) şi Antonella Terrazas (Argentina), Andres Sautel şi Celeste Medina (Argentina), Lucas Molina Gazcon (Argentina) şi Judit Somos (Ungaria), Milos Miloradovic şi Jelena Minic (Serbia), Dominic Bridge (USA), Claudiu Grosaru şi Mariana Bularga (România) şi Lucian Stan (România).

Atmosfera petrecerilor de zi şi de seara va fi însufleţită de DJ invitaţi, DJ Pepe, din Serbia, Claudiu Grosaru, Csongor Kicsi şi Andrei Mihăescu, din România, şi de Guillermo Monti, din Germania.

Tango este o artă care apropie oamenii de emoţie, îi îndeamnă să-şi descopere pasiunea pentru dans. De asemenea, susţine colaborarea în echipa şi acceptarea unui obiectiv comun. Am organizat acest eveniment din dorinţa de a consolida comunitatea de tango în această parte de lume şi de a încuraja participanţii să-şi urmeze pasiunea pentru această formă de artă, a spus Silviu Guşat – preşedintele Asociaţiei Tango Malena Timişoara, organizator al Festivalului.

Persoanele interesate să participe la acest eveniment pot accesa site-ul www.tangomalenafestival.ro unde sunt menţionate condiţiile de înscriere şi participare.

Festivalul Tango Malena Timişoara este partener al festivalului Tango Mistico Week din Budapesta, cele două evenimente fiind promotoarele unui stil de viaţă care să încurajeze cât mai mulţi oameni să practice dansul ca formă de relaxare, de distracţie, de autocunoaştere şi de conectare socială cu persoane care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

Print Friendly, PDF & Email