Tablouri celebre, reproduse din materiale reciclate, într-o expoziţie la Iulius Town Timișoara (P)

Foto: Iulius Town

Artiștii participanți la concursul Can Art&Design Festival îmbină într-un mod ingenios arta și sustenabilitatea. Nouă lucrări de artă modernă realizate din doze de aluminiu, ce reproduc creații celebre, pot fi admirate în Iulius Town, printre ele fiind Autoportretul lui Vincent Van Gogh, Sărutul lui Gustav Klimt, lucrarea Chaplin – The Sad Man.

 

Iulius Town alături de Asociația Alucro promovează reutilizarea creativă a dozelor de aluminiu și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public. Astfel, în piațeta Intersport de la etajul 1 din Iulius Mall, pot fi admirate, până în 23 iulie, tablourile: Rupestra 3000, Cei 3, Youth, Simbioza generațiilorAutoportretul lui Vincent Van Gogh, Sărutul lui Gustav Klimt, Chaplin – The Sad Man, Cenzura – un mecanism de supraviețuire și Cosmos. Acestea sunt realizate de artiști români din toată țara, profesioniști și amatori, și au luat naștere în urma concursului Can Art&Design Festival.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra reciclării, ne invită pe toți să privim deșeurile ca pe o resursă valoroasă și să găsim modalități creative de a le transforma în lucruri noi și utile. Nu în ultimul rând este un alt fel de semnal de alarmă pentru modul în care putem contribui la reducerea poluării și a impactului asupra mediului înconjurător. Expoziția este destinată publicului larg, iar intrarea este liberă.

Tablourile au putut fi admirate și în Iulius Mall Cluj și Palas Campus.

 

Print Friendly, PDF & Email