Tabără urbană despre știință și cu știință pentru copii, la Timişoara

Foto: Fb Științescu Timișoara

Au început înscrierile pentru Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii, organizat ăîn cadrul programului Științescu Timișoara.

 

Tabăra urbană de popularizare a științei pentru copii are loc în perioada 26-30 august și se adresează copiilor din Timișoara care au terminat clasa a VI-a. Participarea la tabără este gratuită, iar lista de înscrieri este deschisă până în 16 august 2019, prin trimiterea unui email la adresa de email contact@ladouabufnite.ro.

„Împreună cu 20 de copii care au terminat clasa a VI-a citim, povestim, facem experimente și învățăm să citim, să scriem și să vorbim ca «oamenii de știință» și mai ales ne convingem că inovarea și progresul implică atât imaginație, cât și logică, că Știința și Literatura au același scop comun – cunoașterea universului și dezvoltarea umană”, spun organizatorii.

Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii își propune să apropie copiii de gimnaziu de disciplinele STEM, să le dea instrumente pentru a putea explora și avansa în studiul acestor discipline, să le prilejuiască o altfel de învățare a chimiei, fizicii și științelor prin experiment și lectură, pornind atât de la texte științifice, cât și de la literatură. Echipa și mentorii proiectului cred, așa cum a scris Ursula K. Le Guin despre univers, că  „știința descrie cu precizie din exterior, poezia descrie cu precizie din interior și amândouă sărbătoresc ce descriu”.

Știinţecsu este un program dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M, finanțat de Romanian-American Foundation, susținut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România și implementat la Timișoara de Fundația Comunitară Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email