Tabără națională de chimie, la Timişoara

În perioada 2 – 9 septembrie, Timişoara va fi gazda Taberei naționale de chimie.

 

La Tabăra națională de chimie de la Timişoara vor participa 85 de elevi, 30 de profesori însoțitori, 15 profesori și cadre universitare reprezentând profesorii lectori ai taberei, profesori universitari şi studenţi din Universitatea de Vest din Timişoara, profesorii de chimie din Timiș, inspectori școlari din Inspectoratul Școlar Județean Timiș și din Ministerul Educației Naționale.

O parte a acestor elevi, constituiți în Lotul României, au obținut trei medalii de aur si una de argint la Olimpiada Internationala de Chimie ce s-a desfăşurat în perioada 23 iulie-1 august 2016, la Tbilisi.

Reprezentanţii ISJ Timiş anunţă că Tabăra națională de chimie de la Timişoara îşi propune motivarea pregătirii elevilor, selecţia lotului naţional pentru concursurile internaţionale de chimie, stimularea spiritul de competiţie, creativitatea şi performanţă la maxim şi, nu în ultimul rând, promovarea imaginii Timișoara şi a judeţului. Se mai urmăreşte realizarea unei punţi de legătură între elevii şi profesorii merituoşi la disciplina chimie. În cadrul taberei, informează ISJ Timiş, se vor desfășura etape de pregătire teoretică și practică a elevilor, susținute de către profesori din mediul universitar și preuniversitar, finalizate de un concurs prin care sunt desemnați cei mai buni elevi, aşa-numita Miniolimpiadă.

Pe perioada taberei în afara de pregătire, elevii vor beneficia de vizite și excursii în Timișoara și în zone turistice din afara oraşului.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara, Şcoala Gimnazială nr. 30 Timişoara, Colegiul Național „C. D. Loga”, şi Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email