Sute de timișoreni, la Crosul OncoHelp

„Există viață și după cancer!” este deviza sub care 390 de participanți au alergat la cea de-a doua ediție a Crosului OncoHelp, pentru îmbunătățirea condițiilor de administrare a chimioterapiei și tratamentelor adjuvante pentru pacienții bolnavi de cancer.

 

Crosul OncoHelp 2019, un eveniment caritabil organizat de Asociația OncoHelp împreună cu Asociația Atletic Club Maraton, și-a propus să adune comunitatea în jurul unei cauze nobile, încurajând, în același timp, un stil de viață sănătos. Crosul s-a desfășurat ieri pe malul Begăi, pe o distanță de 4,2 kilometri.

Suma adunată este de 22.990 de lei, ceea ce va permite achiziționarea a cinci infuzomate pentru dotarea spitalului de zi al Centrului de Oncologie OncoHelp.

Ne bucurăm că acest eveniment tânăr a reușit să mobilizeze şi în 2019 un număr mare de participanți. Prin mișcare, 390 de oameni sufletiști au decis sa sprijine pacienții oncologici care au atâta nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Le suntem recunoscători celor care au participat astăzi la cros, precum și partenerilor, sponsorilor și voluntarilor care au ajutat la reușita evenimentului. Implicarea tuturor acestor prieteni ai Asociației OncoHelp ne-a demonstrat încă o dată că există o soluție pentru fiecare problemă, și că împreună putem contribui la o lume mai bună pentru pacienți”, declară dr. Valeriu Borugă, managerul Asociației OncoHelp.

Reprezentanţii asociaţiei anunţă că persoanele care și-au dorit să participe la acest eveniment, dar nu au reuşit să ajungă pot contribui la acest proiect printr-o donație în conturile bancare ale Asociației OncoHelp: RO65RZBR0000060017201882 – lei; RO97RZBR0000060017201888 – euro; Cod swift RZBRROBU – Raiffeisen Bank Timisoara.

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar şase angajați și colaboratori, anul acesta Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.

Devenit spital universtar din 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie,  hematologie,  endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, medicina interna și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar.

Print Friendly, PDF & Email