Sute de specialişti în sisteme inteligente, la un simpozion internaţional la Politehnica Timişoara

Peste 300 de specialişti în sisteme inteligente, de pe cinci continente, vor prezenta lucrări ştiinţifice la un simpozion internaţional intitulat „Symposium on Applied Computational Intelligence”, desfăşurat la Timişoara.

 

Symposium on Applied Computational Intelligence, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediţie, va avea loc în perioada 17-19 mai, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, fiind organizat în comun cu Obuda University, din Budapesta, Ungaria.

În timpul simpozionului vor fi prezentate 108 lucrări ştiinţifice, iar peste 300 de specialişti din 20 de ţări din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Africa vor participa la cele 22 de sesiuni ale evenimentului.

Oficialii UPT anunţă că, în cadrul simpozionulu, vor fi decernate şi două titluri de Doctor Honoris Causa unor personalităţi în domeniul tehnologiilor software şi sistemelor inteligente, care de-a lungul timpului au colaborat în mai multe proiecte alături de Politehnica timişoreană. Este vorba de prof. dr. Hamido Fujita, de la Iwate Prefectural University din Japonia, şi ing. dr. Attila Bilgic, managing director şi CTO al Krohne Group din Duisburg, Germania.

Symposium on Applied Computational Intelligence se desfăşoară sub egida unui grup important de societăţi şi asociaţii, respectiv IEEE Romania Section, Academia de Ştiinţe din România, Filiala Timişoara a Academiei Române şi societăţi profesionale din Europa.

Print Friendly, PDF & Email