Sute de profesori din Timiş, înscrişi la Concursul național de ocupare a posturilor didactice

Professor and Student with Hand Raised --- Image by © Simon Jarratt/CorbisMai mult de 900 de profesori din Timiş s-au înscris la concurs pentru ocuparea unui post în învăţământul preuniversitar de stat şi particular.

 

Concursul național de ocupare a posturilor didactice, a catedrelor vacante sau rezervate în învățământul preuniversitar de stat și particular începe azi, cu proba scrisă, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Concursul constă într-o probă practică – inspecţie specială la clasă, în profilul postului didactic solicitat – şi o probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Proba practică a fost susţinută în perioada 31 mai – 1 iulie.

În Timiş, unde la concurs s-au înscris 916 candidați, pentru 56 de discipline, proba scrisă se desfășoara în trei centre din Timişoara, organizate la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Rezultatele concursului se vor afișa în 27 iulie, iar cele finale, după contestații, în 3 august. Contestațiile se înregistrează la ISJ Timiş, în perioada 27 – 28 iulie.

La nivel naţional, concursul se organizează pentru ocuparea a 2.285 de posturi didactice sau fracțiuni de posturi: 1.295 de posturi didactice, în mediul urban, iar 990, în mediul urban. Dintre acestea, posturi titularizabile sunt 101 în mediul urban şi 19 în cel rural. Posturile netitularizabile sunt cele mai multe, 2.168. Majoritatea dintre acestea, 1.494, sunt incomplete (752 în mediul urban şi 742 în rural), cele netitularizabile complete fiind de 674: 442 în mediul urban şi 232 în cel rural.

Print Friendly, PDF & Email