Sute de amenzi pentru parcări ilegale, la Timişoara

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliţia Locală Timişoara anunţă că, în februarie, a dat peste 800 de amenzi contravenţionale conducătorilor auto care au parcat neregulamentar, iar 139 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public.

 

O mare parte din acțiunile care au vizat încălcarea prevederilor legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea la volanul acestora pe străzi sau în perimetre prevăzute cu indicatorul de acces interzis au fost desfășurate în zona centrală a Timişoarei, dar nici celelalte zone nu au fost neglijate, transmit reprezentanţiui Poliţiei Locale Timişoara.

În ultima lună, polițiștii locali au aplicat 802 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au oprit sau staționat în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. În 139 de cazuri s-a luat măsura ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar, acţiunile de acest gen fiind făcute cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția tuturor celor care obișnuiesc să încalce legislația că, de curând, Societatea de Drumuri Municipale a achiziționat o a treia autospecială de ridicări și va putea sprijini astfel și mai mult activitatea de fluidizare a circulației.

Potrivit OUG 195/2002, sancțiunile se încadrează, în funcție de faptă, oprire, respectiv staționare, între 290 şi 725 lei şi 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități – între 2000 și 10.000 de lei.

Poliţia Locală Timişoara anunţă că acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare şi invită cetățenii ca, dacă observă astfel de situații, să le semnaleze la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112.

Print Friendly, PDF & Email