Banii de la Guvern acoperă cam zece la sută din valoare pagubelor produse la furtună, la Timişoara

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că este nevoie de aproape 21 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor produse de furtună la şcolile şi spitalele din oraş. De la Guvern există promisiuni că se vor primi 2,4 milioane de lei.

 

Primarul Timişoarei a făcut publică lista cu costurile intervenţiilor necesare în şcolile şi spitalele care aparţin de Municipalitate, afectate de furtuna puternică din 17 septembrie. Astfel, Nicolae Robu declară, citat de Mediafax, că este nevoie de circa 20,55 de milioane de lei, însă de la bugetul de stat sunt promisiuni de alocare a 2,44 milioane lei. Prin urmare, restul banilor urmează a fi asiguraţi din bugetul local.

Nicolae Robu spune că pagubele produse şcolilor se ridică la 19.23 de milioane de lei. Există promisiuni de la bugetul de stat pentru suma de 2,1 milioane de lei, adică 10.92%. Restul de aproape 90% urmează să se asigure de la bugetul local.

La spitale, pagubele sunt de 1,3 milioane de lei, din care pentru 342.000 de lei, reprezentând 25.79%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 75% asigurându-se de la bugetul local.

„Menţionăm că o bună parte din lucrări s-au şi efectuat deja, graţie mobilizării exemplare a echipelor de meseriaşi ale societăţii primăriei, Colterm, cărora le mulţumesc”, a anunţat Nicolae Robu.

Potrivit listei făcute publice de primarul Timişoarei, au fost afectate de furtuna de duminică 23 de unităţi de învăţământ din oraş, majoritatea având acoperişul distrus.

De asemenea, este nevoie de reconstrucţia acoperişului şi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul Municipal Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email