Studenții UVT, într-o ceremonie de absolvire în premieră pentru Timișoara

1500 de tineri absolvenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara vor sărbători azi, împreună, finalizarea studiilor. Într-o ceremonie în premieră pentru Timișoara.

 

În acest an, ceremonia de absolvire a studenților Universității de Vest din Timișoara și de intrare a lor în comunitatea de alumni va reuni studenții din anul terminal de la toate facultățile, în Parcul Rozelor.

Evenimentul va avea loc azi, de la ora 16, în prezența rectorului UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și a decanilor facultăților. Actorul Florin Călinescu va oferi un discurs motivațional pentru cariera generației actuale de absolvenți ai UVT, iar prezentatorul TVR Florin Mihoc va anima evenimentul. Absolvenții vor avea parte și de un party tematic, UVT Blue Sensation. Ceremonia se va încheia la miezul nopții, cu un foc de artificii. Formatul ceremoniei este nou, în premieră pentru Universitate și pentru Timișoara.

Generația absolvenților din anul 2017 va pune, astfel, în mod oficial piatra de temelie pentru „Comunitatea de alumni a UVT”. Alături de aceștia, vor sărbători și absolvenți din generațiile anterioare, care în prezent sunt exponenți de marcă ai mediului socio-economic din regiunea de vest.

O universitate care privește spre viitor trebuie să-și respecte trecutul, oamenii pe care i-a format. Cu acest gând am pus bazele evenimentului care va însemna și lansarea oficială a Comunității de alumni a UVT. Ne dorim ca și după absolvire, acești tineri să păstreze contactul cu noi, să se implice în activitățile noastre. Au tot sprijinul instituției în acest sens. Avem în plan mai multe modalități prin care să valorificăm comunitatea absolvenților UVT, fapt ce va aduce valoare adăugată în Universitate, întrucât vorbim de o mulțime de oameni de succes care au urmat cursurile instituției noastre”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Sunt așteptați să participe la eveniment atât absolvenții 2017, cât și familiile și prietenii acestora.

 

Update: Din cauza unor probleme de sănătate apărute în ultimul moment, Florin Călinescu nu va putea ajunge la ceremonia de absolvire a studenților UVT, anunţă Biroul de Presă al universităţii. 

Print Friendly, PDF & Email