Studenții timişoreni invită la fapte bune, în preambulul Crăciunului

Foto: Facebook Shoebox

Început în anul 2007, din inițiativa unei familii simple, proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi a devenit deja o tradiție şi pentru Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara.

 

„ShoeBox este un proiect caritabil al cărui scop este de a aduce zâmbete pe fețele copiilor mai puțini norocoși. Pe scurt, este o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos, în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun. Însă nu este un proiect despre Crăciun sau sărbători, ci despre oameni, compasiune și mai ales este o lecție de viață”, spune Bianca-Denisa Cernușcă, președinte OSUT.

Oricine se poate implica în proiectul ShoeBox, transmit reprezentanţii OSUT. Cei interesaţi nu trebuie să pună într-o cutie de pantofi jucării, hăinuțe, rechizite sau alimente neperisabile, să o împacheteze, să-i lipească ori să-i ataşeze etichetă pe care sunt specificate sexul și categoria de vârstă cărora li se potriveşte cadoul şi să aducă acea cutie la unul punctele de colectare amenajate în sediul central al Universității de Vest din Timișoara şi la cel al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (str. J.H. Pestalozzi, nr. 16).

Cutiile de pantofi vor ajunge în centrele de plasament și la câteva familii nevoiașe din Timișoara.

„Ne bucurăm că în fiecare an putem să luăm parte la această inițiativă și putem să aducem puțină fericire pe chipul unor copilași. Trebuie să ne reamintim cât de important este să empatizăm cu ceilalți, să le întindem o mâna de ajutor la nevoie, pe scurt, să fim oameni. De aceea vă încurajez să contribuiți la această inițiativă și să împărțiți fericire și speranțe alături de noi”, mai spune Bianca-Denisa Cernușcă.

Print Friendly, PDF & Email