Studenţii Politehnicii timişorene prezintă aplicaţii mobile; între acestea-detecţia din aer a violenţei urbane

Studenţii Universităţii Politehnica Timişoara prezintă azi, la sediu, în faţa unui juriu format din persoane din comunitatea antreprenorială, cea academică şi cea a dezvoltatorilor cu experienţă în domeniul IT mai multe aplicaţii mobile printre care una de detecţie din aer a violenţei urbane sau realizarea de adunări spontane, anunţă Agerpres.

 

Tinerii se vor întrece în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Sesiunii de comunicări studenţeşti pentru aplicaţii mobile, organizată de Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, competiţie dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii mobile.

Evenimentul se organizează anual în sesiunea de iarnă, în luna ianuarie, şi îşi propune ca ţintă mult mai largă să crească şi să-i atragă pe tinerii pasionaţi de programarea aplicaţiilor mobile, atât din Timişoara, cât şi la nivel naţional.

Concursul nu urmăreşte să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate a proiectelor, ci caută idei valoroase.

Anul acesta, concursul va fi organizat pe două secţiuni, cu criterii şi clasamente separate de evaluare, respectiv Aplicaţii Utility & Lifestyle şi Jocuri şi aplicaţii de divertisment, unde vor fi prezentate proiectele selectate din cele de semestru, pregătite în cadrul disciplinelor Sisteme mobile şi aplicaţii, Programarea sistemelor mobile şi Mobile systems and applications.

„Studenţii vor prezenta juriului o serie de aplicaţii mobile interesante, cum ar fi cea pentru o parcare a maşinii în Timişoara, alta de condus un smart-car, de streaming, manager de cumpărături, o platformă de donat sânge, de gestiune a bicicletelor dintr-un oraş, de detecţie din aer a violenţei urbane, realizare de adunări spontane, creare de muzică prin mişcarea telefonului, manager de evenimente muzicale sau o aplicaţie care notifică utilizatorul despre obiectivele turistice din jur”, declară purtătorul de cuvânt al Universităţii Politehnica Timişoara, Lucian Ronkov.

Print Friendly, PDF & Email