Street Delivery Timișoara aduce, din nou, poezia în stradă

Foto.Street Delivery Timişoara /Facebook

Festivalul care își propune an de an să închidă strada pentru mașini și să o deschidă pentru oameni, Street Delivery Timișoara, va scoate poezia e în stradă, pentru al treisprezecelea an consecutiv.

 

Street Delivery – Poezia e în stradă! se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului fiindcă e timpul să nu mai comentăm orașul, ci să-l compunem, anunţă organizatorii.

Strada George Coșbuc și Piața Țepeș Vodă vor reprezenta un spațiu de creație începând cu ziua de vineri, 20 septembrie, printr-un moment de tango al grupului Malena, urmat de un performance poetic marca Impro Portabil. Ultima parte a zilei se încheie cu concertele celor de la Fragmental și Zimbru.

Ziua de sâmbătă, 21 septembrie, începe în stil clasic cu lieduri interpretate de Tymes Quartet și cafea oferită de Astoria Think Espresso. Apoi, de la ora 11.30, pe tot parcursul zilei vor avea loc ateliere de caligrafie, serigrafie, origami, scriere colaborativă, poezia florilor, pictură. Și cum poezia se susține prin interpretare și recitare, Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Judeţene Timiş, așteaptă publicul la un live literar de la ora 17. De la ora 18, în spațiul librăriei Cărturești Mercy, va avea loc o prelegere susținută de Monica Varga și Camelot (Centru de Pedagogie și Andragogie). Seara, de la ora 19.30, poezia urcă pe scenă prin intermediul trupei Poethree, primul grup de spoken word din România. A doua zi de Street Delivery se îmcheie cu doi artiști care au colaborat cu trupa Subcarpați, Vali Umbră și Mădălina Pavăl.

Ziua de duminică, 22 septembrie, continuă cu ateliere, iar seara se va dezvălui într-o împletire a poeziei cu dansul, teatrul și muzica. Ritmuri de tango de la ora 18.30, Teatru Portabil de la ora 19.30, Stand up poetry: Diana Duțu & Sandy Stancu de la ora 20, Dezlocuiri, cu Adela Dragomir & Cristian Ienciu, și ultime acorduri prin concertul celor de la Poetrip de la ora 22.

În toate cele trei zile publicul poate asculta poezii și poate descoperi autori mai mult sau mai puțin cunoscuți în stația de poezie adusă în stradă de librăria Cărturești. Prin sprijinul Asociației de la 4 și OAR Timiș, ediția de anul acesta se bucură și de o instalație poetică realizată după o idee de Florin Iacob Izvorean.

Street Delivery este un eveniment organizat de Fundația Cărturești, susținut de Primăria Timișoara și  Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email