Străzile din zona Kuncz intră în amenajare

Foto: PMT

Primăria Timişoara a propus Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru aprobarea Studiului de fezabilitate aferent amenajării zonei Kuncz, una dintre zonele orașului care a beneficiat de cele mai mici investiții.

 

Zona propusă spre amenajare este situată în partea estică a Timişoarei și cuprinde 13 străzi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului sector 1 și sector 2, Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu-Mureș, Zefirului sector 3, Ioan Alexandru.

În urma amenajării zonei Kuncz vor fi trei kilometri de străzi reabilitate, zece kilometri de trotuare modernizate, peste patru kilometri de piste pentru biciciclete, zone verzi pe mai mult de 3.500 mp și 248 de accese amenajate.

În prezent, spun oficialii Municipalităţii, străzile din această zonă au o structură rutieră de drum necorespunzătoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite, nu există trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare: „Ca urmare, sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersecțiilor și, acolo unde situația în teren permite, se vor amenaja spații verzi, piste de bicicliști și locuri de parcare. Investiția va duce la îmbunătăţirea accesului rutier, ciclistic şi pietonal în zonă, a viabilității și stării tehnice a parții carosabile și, implicit, a confortului și siguranței utilizatorilor.”

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de SC Evoline Creation SRL Timişoara, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 24  luni. Valoarea totală a investiţiei este de apropae 38 de milioane de de lei, din care construcţii montaj sunt de peste 32 de milioane de de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email