Strângere de fonduri, la Timișoara, pentru achiziționarea de echipamente de protecție civilă pentru Cernăuți

Întâlnirea de azi a primarului Dominic Fritz cu reprezentanti ai ONG-urilor, la Primăria Timișoara. Foto PMT

Aproximativ 30 de reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, biserici și companii din Timișoara au demarat azi, în urma unei întâlniri de coordonare care a avut loc la Primăria Timișoara, campania de solidaritate Timișoara pentru Ucraina.

 

Campania va răspunde cererilor de sprijin venite din țara vecină în timpul conflictului cu Rusia, mai ales din Cernăuți, orașul înfrățit cu Timișoara, și va sprijini refugiații ucraineni care ar putea să ajungă în oraș.

Într-o criză umanitară cel mai important lucru este coordonarea eforturilor de ajutor. Altfel riscăm să creăm mai multe probleme decât rezolvăm. Mă bucur extrem de mult ca s-a coagulat un grup de organizații din Timișoara care vor sa se coordoneze la nivel local, sub umbrela campaniei «Timișoara pentru Ucraina»”, declară primarul Dominic Fritz.

Campania, explică edilul, se va axa pe doi piloni: trimiterea de sprijin umanitar din Timișoara la Cernăuți și în alte localități din Ucraina, mai ales pe baza cererilor din Cernăuți, care momentan se confruntă cu un influx de mii de refugiați, și pregătirile necesare pentru primirea refugiaților, în Timișoara.

Primăria Timișoara ține legătura permanent cu orașul înfrățit Cernăuți, din Ucraina, primarul acestuia trimițând zilele trecute o listă de echipamente necesare pentru apărare civilă. Lista include generatoare de mare putere, vehicule pentru transportul persoanelor, dar și echipamente și provizii medicale.

Campania Timișoara pentru Ucraina a desemnat și un cont special, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara, unde cei care doresc pot dona bani, fondurile urmând să fie folosite pentru achiziționarea acestor echipamente și pentru transportul lor la Cernăuți. Acesta este RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR.

De asemenea, în zilele următoare campania Timișoara pentru Ucraina va identifica și centraliza toate ofertele de ajutor și spațiile disponibile pentru cazarea refugiaților ucraineni care ar putea ajunge în oraș, transmit oficialii Primăriei.

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de mail timisoara.pentru.ucraina@gmail.com, în zilele următoare urmând a fi  construit și un site destinat acestei campanii.

 

Print Friendly, PDF & Email