Strada Mareșal Constantin Prezan, deschisă la 4 benzi de circulație, în luna mai

Foto: PMT

Modernizarea și extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia), unul dintre proiectele majore de infrastructură derulate de Primăria Timișoara, este aproape de finalizare, anunţă Municiaplitatea.

 

Până în momentul de faţă au fost finalizate refacerea rețelelor utilitare (apă – canal), canalizația tehnică și terasamentele pe trei sectoare:

Pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor 1989 și bulevardul Sudului (sector 1) sunt finalizate lucrările la suprastructură, trotuarele, pistele de biciclete, iluminatul public și spațiile verzi. Pe acest sector a mai rămas de finalizat rețeaua de troleibuze (montarea clemelor și a firului de contact).

Pe sectorul de drum cuprins între bulevardul Sudului – sensul giratoriu Calea Urseni (sectorul 2) au fost finalizate trotuarele, iluminatul public, suprastructura este la nivel de asfalt binder, iar pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat. Au mai rămas de executat lucrările de amenajare a spațiilor verzi, turnarea stratului final de mixturi asfaltice pe partea carosabilă și trotuare, precum și a mixturii verzi pe pistele de biciclete.

Foto: PMT

Pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Calea Urseni – sensul giratoriu de la AEM (sectorul 3) suprastructura este la nivel de asfalt binder, trotuarele și pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat. Urmează să fie executate lucrările de amenajare a spațiilor verzi, să se toarne stratul final de mixturi asfaltice pe carosabil și trotuare, a stratului de mixtură verde pe piste și montarea lămpilor de iluminat stradal.

Până la sfârșitul lunii mai, anunţă oficialii Primăriei, strada Mareșal Constantin Prezan va avea două benzi de circulație pe sens, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecția cu bulevardul Sudului și un sens giratoriu la intersecția cu străzile Venus și Calea Urseni. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de troleibuz, până la intersecția cu bulevardul Sudului. Vor fi amenajate piste de biciclete și trotuare pe ambele sensuri, accese la proprietăți și zone verzi, fiind modernizate și rețelele edilitare, respectiv: cea de canalizarea pluvială și menajeră, rețeaua de alimentare cu apă şi sistemul de iluminat public.

Lucrările, în valoare de aproape 42 de milioane de lei, cu TVA inclus, sunt executate de Strabag SRL.

 

Print Friendly, PDF & Email