Stradă din Complexul Studenţesc, extinsă la patru benzi

Strada Aurel Paunescu Podeanu Foto Opinia TimisoareiPrimăria a dat startul pentru perioada de depunere a documentației de licitație vizând lucrările de amenajare și extindere la patru benzi a străzii Aurel Păunescu Podeanu. Potrivit Primăriei Timişoara, dacă procedura de licitație va decurge fără probleme, lucrarea, care presupune inclusiv realizarea unui sens giratoriu în zona Novatim, ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an. 

 

Primarul Nicolae Robu a informat, la începutul acestei săptămâni, că a debutat perioada de aplicare a ofertelor pentru licitația în vederea încredinţării lucrărilor de extindere la patru benzi a străzii Dr. Aurel Păunescu Podeanu.

Lucrarea, a cărei perioadă de execuţie va fi de aproximativ opt luni, are o valoare totală estimată a investiţiei de 8,8 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro), sumă provenită de la bugetul local. Lucrarea va include extinderea la patru benzi a străzii, realizarea de noi locuri de parcare, trotuare, piste de biciclete şi realizarea unui sens giratoriu în porțiunea dinspre Stadionul „Dan Păltinișanu”, spre Novatim.

Potrivit specificaţiilor tehnice conţinute în proiectul de reamenajare aprobat în Consiliul Local, lungimea totală a străzii pe care vor fi efectuate lucrări este de 935 de metri, suprafaţa prevăzută pentru realizarea parcajelor este de 826 de metri pătraţi, suprafaţa alocată spaţiilor verzi va fi de 5.533 metri pătraţi, în vreme ce suprafaţa destinată realizării pistelor de biciclete este de 1.948 metri pătraţi.

Proiectul prevede şi lucrări la rețeaua de alimentare cu apă, pe o lungime de 600 de metri şi lucrări de reţeaua de iluminat stradal, pe o lungime de doi kilometri.

Referindu-se la unul dintre criteriile de selecţie a ofertelor, edilul a precizat că se va avea în vedere adjudecarea lucrării către o companie care va asuma inclusiv executarea lucrărilor într-o perioadă cât mai scurtă de timp: „Durata estimată a lucrărilor este de opt luni, dar ne aşteptăm ca la licitaţie să fie adjudecată oferta cu o perioadă sensibil mai scurtă”.

Print Friendly, PDF & Email