Stelele solidarității se aprind la Timișoara

Timișorenii sunt invitați să se solidarizeze cu copiii care renunță la școală, din cauza sărăciei.

 

Federația Caritas a Diacezei Timișoara și partenerii săi locali invită timişorenii să se alăture campaniei Un milion de stele, o amplă acțiune organizată la nivel european de solidarizare cu persoanele afectate de problema sărăciei.

Tema campaniei din Timișoara este cea a abandonului școlar și a precarizării educaționale și sociale a copiilor din România. În condițiile în care peste 270.000 de copii părăsesc timpuriu școala în România, fapt ce ne situează pe locul 3 în Uniunea Europeană, Federația Caritas dorește, prin această acţiune, să atragă atenția cu privire la una dintre cele mai grave probleme sociale, cu care ne confruntăm ca societate pe termen mediu și lung.

Campania Un milion de stele va avea loc în 15 noiembrie și va consta în organizarea unei mese rotunde și a unui eveniment stradal de conștientizare publică. De la ora 18, în fața Bisericii „Sfânta Ecaterina”, din Timișoara, (str. Bolyai Janos/Pietrosu nr. 4), cei interesaţi sunt invitați să aprindă în mod simbolic o stea pentru a face vizibilă problematica abandonului școlar în comunitate. Persoanele care doresc vor putea face și o donație la fața locului, pentru a susține programele educaționale dezvoltate de Federația Caritas.

Reprezentanţii Federației Caritas a Diecezei Timişoara anunţă că, anual, oferă servicii pentru prevenirea abandonului școlar unui număr de peste 240 de copii și pentru familiile lor, în special celor din mediu rural, prin Centrul de zi pentru copiii romi din Periam, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Casa Sfânta Maria”; din Carani, Centrul de zi Nădrag, Centrul comunitar pentru copii „Casa Pater Berno”,  din Bacova.

„Lucrăm cu copii, părinți, profesori și membri ai comunității pentru a asigura accesul la educație pentru fiecare copil, indiferent de condiția socială și economică în care se găsește. Pentru copiii din comunitățile marginalizate, educația este singura șansă să iasă din sărăcie”, declară Grün Herbert, directorul executiv al Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara.

Acesta anunţă că mai multe organizații s-au solidarizat deja cu mesajul campaniei. Partenerii locali ai evenimentului sunt: Direcția de Asistență Socială Timișoara, Organizația Salvați Copiii, filiala Timiș, Fundația „Pentru Voi” și Fundația Kindezukunft – Rudolf Walther Timișoara.

Campania Un milion de stele – Spune nu abandonului școlar! se desfășoară în cadrul programului regional Dream Achieve Realize Express – Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România pentru o viață bună pentru copiii noștri, este susținut de Caritas Viena și se implementează în nouă localități din România, în perioada 1 iunie 2017 – 30 mai 2019.

Print Friendly, PDF & Email